Cele mai citite
 


ANM va reautoriza Institutul Cantacuzino în cea de-a doua parte a lunii aprilie
miercuri, 24 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Institutului de Cercetare - Dezvoltare Cantacuzino a prezentat luni seara ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, Planul de măsuri corective de remediere a neconformităţilor la liniile de producţie a vaccinurilor.
Planul a fost agreat şi acceptat de către Agenţia Naţională a Medicamentului, care a asigurat conducerea MS că va elibera institutului autorizaţia de fabricaţie dacă planul de măsuri va fi dus la îndeplinire.

Planul de măsuri are ca termen de finalizare 15 aprilie a.c, şi vizează o serie de lucrări la instalaţiile de apă şi aer, la echipamentele de monitorizare aer/apă/temperatură, mici lucrări de infrastructură, dar şi o serie de reverificări a parametrilor de lucru la cele două linii de producţie ale vaccinurilor anti - tuberculoză şi pandemic.

În această seară, directorul Institutului Cantacuzino l-a asigurat pe ministrul Sănătăţii că, în cea de-a doua parte a lunii aprilie , odată cu obţinerea autorizaţiei de fabricaţie, producţia de vaccin poate demara.

Ministrul Sănătăţii a cerut directorului Institutului Cantacuzino un raport săptămânal cu lucrările şi activităţile desfăşurate de producătorul român de vaccinuri.

Institutul Cantacuzino se află acum în faza de reautorizare a ariei de producţie. Agenţia Naţională a Medicamentului a ridicat autorizaţia pe 8 februarie pentru nerespectarea regulilor de bună practică de producţie(GMP).

Vaccinurile produse până acum sunt corespunzătoare standardelor naţionale şi internaţionale de calitate.

Ministerul Sănătăţii spune că procesul de reautorizare nu ar afecta campaniile de imunizare din calendar deoarece, pe de-o parte, stocurile de vaccin gripal pandemic sunt suficiente, iar pe de altă parte, unele produse sunt realizate de companii străine. În ceea ce priveşte vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei aceasta nu va fi afectată, vârsta până la care se poate administra serul fiind de zece luni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: L-am demis pe directorul Institutului Cantacuzino pentru nerespectarea planului de conformare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Bistriţa, că demiterea directorului Institutului Cantacuzino din Bucureşti, Radu Iordăchel, vine ca urmare a unor probleme de management.
Institutul 'Cantacuzino' a obţinut autorizaţie din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru Laboratorul de Control al Calităţii Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare "Cantacuzino" a obţinut autorizaţie din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru Laboratorul de Control al Calităţii, ceea ce va permite producerea vaccinului antigripal anul acesta în România, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat remis...
Ministrul Sănătăţii a cerut găsirea de soluţii urgente pentru reluarea producţiei la Cantacuzino Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat conducerilor Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM) şi Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare 'Cantacuzino' găsirea de soluţii rapide pentru reluarea producţiei de vaccin la nivel naţional, se arată într-un comunicat remis presei miercuri.
Executivul a aprobat hotărârea pentru achiziţionarea de vaccin BCG Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea privind achiziţionarea de către Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), a vaccinului BCG, folosit pentru vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei.
MS: Ministrul Ritli a cerut noului manager al Institutului Cantacuzino un plan de relansare a instituţiei Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a cerut ca până la sfârşitul săptămânii, noul director al Institutului ''Cantacuzino'', Radu Iordăchel, să prezinte un plan de rentabilizare şi relansare a instituţiei, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii remis, marţi, AGERPRES.
Vaccinarea anti-TBC a nou-născuţilor, amânată până în aprilie Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei va fi reluată în luna aprilie, atunci când Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare ''Cantacuzino'', care este producătorul vaccinului, va pune în funcţiune noua linie tehnologică pentru reluarea producţiei, informează...