Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii a cheltuit un milion de lei în februarie pentru tratamente în străinătate
duminică, 1 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 1 mar /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a precizat duminică în conferinţă de presă că pentru tratamentele de sănătate în străinătate există un buget al Ministerului Sănătăţii, iar acestea sunt suportate 50% de minister 50% din Fondul de Solidaritate.

Ion Bazac a spus că pe luna februarie s-au cheltuit pentru tratamentele în străinătate 1,72 milioane lei pentru şase copii şi doi tineri.

În ceea ce-l priveşte pe Cristian Minculescu, solistul vocal al trupei Iris, ministrul Sănătăţii a subliniat că a dat 47.000 de euro, exclusiv pentru problemele chirurgicale, restul fiind acoperit de familie.
Ion Bazac a menţionat că este o sumă poate mai mică decât dacă Ministerul Sănătăţii ar fi plătit pentru un transplant efectuat în România. El a subliniat că pentru un artist precum Cristian Minculescu trebuie făcut un astfel de efort.
La rândul său, prof. dr. Irinel Popescu, preşedintele CNAS, a explicat că trebuie făcută distincţia între tratament suportat de MS şi cele pe formularele E (europene). Acestea se adresează unei anumite categorii de români aflaţi în străinătate şi care au nevoie de tratament fiind asiguraţi. pe de altă parte este vorba şi de formularul E115 care permite tratamentul în străinătate al pacienţilor care ar trebui să aştepte un timp mai îndelungat şi nu pot s-o facă pentru ca să fie efectuat în România.
Prof.dr. Irinel Popescu a evidenţiat că pentru aceste tratamente CNAS a alocat 3 milioane de euro.

În ceea ce priveşte cazul lui Cristian Minculescu, el a spus că a fost o înţelegere confidenţială între medic şi pacient şi s-a descis efectuarea transplantului în străinătate, clinica în care se va efectua transplantul acordând chiar un discount. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.