Cele mai citite
 


Care sunt cele mai scumpe medicamente din lume?
miercuri, 24 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tratamentul cu anumite produse farmaceutice fabricate pentru diverse afecţiuni rare costă pacienţii sute de mii de dolari pe an, notează revista Forbes, care a elaborat un clasament al respectivelor medicamente. Cel mai scump medicament din lume este declarat a fi preparatul Soliris, produs de compania Alexion Pharmaceutical. Un curs anual de tratament cu acest medicament costă 409.500 de dolari.
Medicamentul Soliris, apărut pe piaţă cu doi ani în urmă, îi ajută pe cei care suferă de o boală foarte rară a sistemului imunitar, denumită 'parozysymal nocturnal hemogloginuria': atunci când omul doarme, globulele roşii din sângele său sunt distruse. De această deficienţă a sistemului imunitar, pentru care se prescrie Soliris, în SUA suferă numai vreo 8.000 de persoane. Cu toate acestea, vânzările pe anul 2009 la acest preparat s-au cifrat în SUA la aproape 300 de milioane de dolari.

Cu cât mai rară este afecţiunea, cu atât mai costisitor este preparatul medical pe care îl produc farmaciile, subliniază Forbes. Doar 500 de americani suferă de boala genetică denumită 'sindromul Hunter' /mucopolizaharidoza tip II/, iar medicamentul elaborat pentru aceşti pacienţi, preparatul Elaprase, îl costă pe fiecare bolnav câte 375.000 de dolari pe an. Piaţa americană a respectivului medicament, produs de Shire Pharmaceuticals, s-a cifrat anul trecut la 353 milioane de dolari.

Un alt medicament rar este Naglazyme al companiei BioMarin Pharmaceuticals. Acest preparat este folosit în cazul unor afecţiuni extrem de rare ale proceselor metabolice şi costă pacienţii 365.000 de dolari pe an.

Pe lista celor mai scumpe medicamente din lume, elaborată de revista Forbes, au fost incluse alte 9 denumiri, care presupun un curs anual de tratament în valoare de peste 200.000 de dolari de pacient.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Globulele roşii, folosite ca vectori ai medicamentelor antileucemie pentru diminuarea efectelor secundare O societate farmaceutică din Lyon foloseşte hematiile pentru a reduce efectele secundare ale tratamentelor împotriva diverselor forme de leucemie, informează cotidianul francez Le Figaro.
SUA: Vânzările de medicamente au depăşit 300 de miliarde de dolari, în 2009 Vânzările de medicamente pe piaţa americană au înregistrat o creştere de 5,1 la sută, până la 300,3 miliarde de dolari în 2009, depăşind cu mult ritmul de creştere de 1,8 la sută, înregistrat în 2008, potrivit datelor prezentate, joi, de firma de consultanţă IMS Health, transmite Reuters.
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Vânzările companiei Antibiotice au crescut cu 6% în primul semestru, iar profitul brut cu 19% Vânzările companiei farmaceutice Antibiotice Iaşi s-au cifrat la 149,78 milioane în primul semestru din 2014, în creştere cu 6% faţă de perioada similară a anului 2013, conform rezultatelor financiare comunicate Bursei de Valori Bucureşti /BVB/.
Vânzările Diviziei de Farmaceutice a Roche au scăzut cu 2% în 2010 Concernul farmaceutic elveţian Roche a avut în 2010 o creştere a vânzărilor globale ale grupului cu 5% în moneda locală la 47,5 miliarde franci elveţieni (excluzând Tamiflu).
România inclusă de IMS Health în rândul celor 17 pieţe farmaceutice emergente Vânzările de medicamente pe bază de reţetă pe pieţele emergente vor creşte rapid în următorii ani, iar China va deveni cea de a treia mare piaţă farmaceutică din lume în 2011, a anunţat marţi firma de cercetare de piaţă IMS Health, transmite AP.