Cele mai citite
 


Covasna: Angajaţii Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, pregătiţi de protest
miercuri, 24 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă dr. 'Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe vor organiza miercuri la prânz o acţiune de protest, în încercarea de a determina conducerea instituţiei să le plătească drepturile salariale restante.
Preşedintele Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Cătălin Neagovici a declarat, pentru Agerpres, că oamenii sunt nemulţumiţi deoarece conducerea instituţiei refuză, în ciuda a două sentinţe definitive şi irevocabile ale instanţelor de judecată, să le plătească prima de stabilitate, premiul de 2% pe trei trimestre şi să le recalculeze corect drepturile salariale.

'Angajaţii au formulat până în prezent peste 400 de contestaţii individuale legate de modul incorect de calcul al salariilor', a declarat Vasile Neagovici, potrivit căruia datoriile pe care conducerea Spitalului le are în momentul de faţă către salariaţi 'se cifrează la aproape un milion de euro', reprezentând 'bugetul pe două luni alocat instituţiei de către CAS'.

Liderul sindical e de părere că dacă sentinţele ar fi fost puse în aplicare la timpul potrivit şi nu s-ar fi 'tărăgănat', atunci conducerea Spitalului Judeţean nu s-ar fi aflat acum într-un asemenea impas financiar.

'Nu au ţinut cont de sentinţe, deşi am tot trimis notificări conducerii. Am tot sperat că le vor pune în aplicare, că vor discuta cu noi, dar nu s-a întâmplat aşa. (...) Angajaţii nu mai suportă nici o amânare şi sunt decişi ca de mâine (miercuri - n.R.) să declanşeze acţiuni spontane de protest', a declarat Vasile Neagovici.

Conducerea Spitalului nu a putut fi contactată până la ora transmiterii ştirii pentru a-şi exprima poziţia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Protest la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Aproximativ 100 de medici şi asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Dr. Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe au participat miercuri la prânz o acţiune de protest, în încercarea de a determina conducerea instituţiei să le plătească drepturile salariale restante.
Covasna: Sanitas a dat în judecată două spitale pentru al 13-lea salariu Sindicatul Sanitas Covasna a acţionat vineri în judecată conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi pe cea a Spitalului orăşenesc din staţiunea Covasna, care nu le-au plătit angajaţilor cel de-al 13-lea salariu pe anul trecut.
Covasna: Sanitas blochează contul Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna va apela la executorul judecătoresc pentru punerea în aplicare a două sentinţe definitive şi irevocabile ale instanţelor de judecată, în baza cărora angajaţii Spitalului Judeţean 'dr. Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe îşi vor putea recupera o serie de drepturi...
Covasna: Protocol între Spitalul Judeţean şi Sanitas privind activitatea medicală în timpul grevei de avertisment Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a încheiat, la nivel de unitate, un protocol cu Sindicatul Sanitas Covasna, în care sunt stipulate activităţile medicale ce vor fi asigurate în perioada grevei de avertisment ce va avea loc miercuri dimineaţă.
Covasna: Sindicatul TESA din Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe va participa la mişcările de protest Sindicatul TESA din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a anunţat miercuri că va participa la acţiunile de protest care vor fi organizate luna aceasta în faţa sediului Guvernului din Bucureşti, întrucât măsurile anticriză sunt de neacceptat.
Sanitas Covasna: Niciun spital nu mai are bani pentru ultimele două luni din acest an Niciun spital public din judeţul Covasna nu mai are bani pentru a-şi desfăşura activitatea în ultimele două luni din acest an, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.