Cele mai citite
 


Campanie împotriva tetanosului neonatal
miercuri, 24 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Anual 128.000 de bebeluşi mor înainte de împlinirea vârstei de 1 an, din cauza tetanosului, maladie ce poate fi prevenită prin vaccinare, motiv pentru care UNICEF a demarat o campanie mondială
menită să elimine până în anul 2012 tetanosul neonatal.

Campania a început în 2006, de Pampers şi UNICEF, purtând denumirea ''1 pachet  vaccin'', de atunci până în prezent, Pampers donând la nivel internaţional peste 200 de milioane de vaccinuri, se arată într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES

În 2008, România România şi-a unit forţele cu restul ţărilor şi împreună au decis să continue lupta împotriva tetanosului neonatal, până când această boală va fi eradicată.. Pentru fiecare pachet de scutece sau şerveţele umede vândute, Pampers a donat către UNICEF suma necesară achiziţionării unui vaccin, pentru a ajuta astfel mamele şi copiii aflaţi la nevoie. Campania ''1 pachet  vaccin'' a fost susţinută în România de mămici din întreaga ţară.

Anul trecut, cu ajutorul românilor, Pampers a donat către UNICEF 2.166.119 de vaccinuri, precizează comunicatul

Personalităţi precum Andreea Marin Bănică (ambasador al bunăvoinţei pentru UNICEF în România), Rita Mureşan, Amalia Năstase, Manuela Hărăbor, Doina Levintza, Andreea Berecleanu, Andrei Zaharescu şi zeci de mii de mămici din întreaga ţară, precum Tanţa Nedelcu, mămica ambasador al campaniei Pampers UNICEF, împreună cu prof. dr. Adrian Streinu Cercel au pornit lupta împotriva tetanosului.

Anul acesta, vocea Ambasadorului UNICEF al Bunăvoinţei pentru România, Andreea Marin Bănică se face din nou auzită, pentru a continua campania, până la eradicarea tetanusului neonatal.

'Susţin cu tot sufletul această campanie, pentru că sunt mamă şi pentru că am văzut deja că, împreună, putem salva atâtea vieţi, fie că e vorba despre copii ori despre mame ca şi noi, care au avut neşansa de a se naşte în colţuri de lume în care sărăcia extremă face ca un simplu vaccin să fie un lux de neatins. Avem puterea să oprim lacrimile mamelor îndurerate, aşa cum cântecul de leagăn al mamei are puterea să oprească lacrimile bebeluşului ei. Şi mai am un motiv pentru care sunt parte din această campanie: ea caută împlinirea unui scop înalt, eradicarea unei boli la nivel mondial, ceea ce nu e puţin lucru. Împreună putem pune punct aceastei drame ce guvernează existenţa ţărilor defavorizate ale lumii'', a declarat Andreea Marin-Bănică, ambasa dor al bunăvoinţei pentru UNICEF în România.

Tetanosul este provocat de bacteria numita Clostridium Tetani, care pătrunde în organism prin intermediul rănilor deschise. Bacteria produce o toxină extrem de puternică, ce atacă sistemul nervos. Tetanosul este o maladie considerată cu risc scăzut în ţările dezvoltate şi industrializate, fiind întâlnită doar în cazul tăieturilor sau al zgârieturilor.

Copiii nou-născuţi din ţările dezvoltate sunt imunizaţi încă de când vin pe lume şi apoi constant, la anumite intervale de timp.

În ţările în care femeile nasc însă acasă, în condiţii adesea neadecvate din punct de vedere sanitar, atât acestea, cât şi nou-născuţii riscă contractarea tetanosului în momentul tăierii cordonului ombilical.

În cazul nou-născuţilor, infectarea cu tetanos are loc doar la câteva zile de la contactul cu bacteria, iar fără tratament medical, duce la o moarte extrem de dureroasă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nicola a cântat pentru salvarea copiilor din ţările afectate de tetanos Bucureşti, 23 mai /Agerpres/ - Susţinătoare a campaniei umanitare '1 pachet  vaccin', Nicola a cântat, sâmbătă, pentru toţi cei care luptă împotriva tetanosului neonatal.
Salvaţi Copiii România face un apel de suport pentru scăderea mortalităţii infantile Organizaţia Salvaţi Copiii România face un apel de suport pentru scăderea mortalităţii infantile, prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit sau prin donaţii directe către organizaţie pentru ca tot mai mulţi bebeluşi să aibă şansa la viaţă.
Campanie de strângere de semnături pentru introducerea vaccinului pneumococic în programul naţional de imunizare Mai multe organizaţii neguvernamentale şi asociaţii profesionale de medici au marcat luni Ziua Mondială de Luptă Împotriva Pneumoniei prin demararea unei ample campanii de informare, de creştere a conştientizării părinţilor cu privire la riscurile bolilor pneumococice şi de strângere de semnături pentru...
Comunicat de presă - Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie 2013 Dezbatere în Senat: Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă includerea vaccinului pneumococic conjugat în programele naţionale de imunizare în lumea întreagă
Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține începerea campaniei naționale de vaccinare împotriva HPV pentru 2013-2014 Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține preocuparea Ministerului Sănătății de a găsi formula optimă de vaccinare împotriva HPV, o eventuală campanie putând debuta în a doua parte a anului 2013.
Campanie UNICEF de vaccinare a 3 milioane de copii din ţările africane afectate de Ebola Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, desfăşurarea unei campanii de vaccinare pentru trei milioane de copii din ţările africane care au fost cel mai grav afectate de epidemia de Ebola, transmite EFE.