Cele mai citite
 


Vrancea: Conducerea Spitalului Judeţean propune ca pacienţii în stare de ebrietate să-şi plătească tratamentul
miercuri, 24 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Sf. Pantelimon'' din municipiul Focşani, Nicolae Moise, vrea ca bolnavii care ajung la Unitatea de Primire Urgenţe în stare de ebrietate să-şi achite costul tratamentului.
Situaţia în care se găseşte Spitalul Judeţean, care are o datorie de aproape 20 de milioane de lei, a fost discutată, marţi, la şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice care a avut loc la Prefectura Vrancea.
Potrivit managerului Nicolae Moise, la spital ajung, zilnic, cel puţin şase persoane care se află în stare de ebrietate, iar tratamentul pentru o singură persoană costă între 600-700 de lei.
''Bolnavii care ajung la UPU şi sunt în stare de ebrietate ar trebui să-şi achite singuri costul tratamentului, în cazul bolnavilor aduşi de pe stradă, costul tratamentului ar trebui să fie suportat de Consiliul Local, iar pentru bolnavii neasiguraţi să se introducă sistemul de coplată, inclusiv în perioada de urgenţă'', a propus Moise.
Propunerea a fost susţinută de subprefectul Sorin Hornea, care a precizat că trebuie găsită o soluţie pentru asigurarea finanţării spitalului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Etnobotanicele continuă să facă victime Un tănăr de 21 de ani din comuna vrânceană Urecheşti a ajuns, luni seară, la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' din Focşani, după ce a consumat substanţe etnobotanice în combinaţie cu alcool.
Vrancea: Octogenar adus în şoc hipotermic sever la spitalul din Focşani Un bătrân de 81 de ani din comuna Boloteşti este sub supravegherea medicilor Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' din Focşani după ce a fost adus în şoc hipotermic sever.
Vrancea: Unitatea de transfuzii a SJU Focşani nu are autorizaţie de funcţionare; se desfăşoară un program de conformare Unitatea de Transfuzii a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani nu are autorizaţie de funcţionare, dar se află într-un program de conformare care se va desfăşura până la finele lunii octombrie, a declarat pentru AGERPRES Cătălin Graur, directorul executiv al Direcţiei pentru Sănătate Publică Vrancea...
Vrancea: Bătrână intoxicată cu ciuperci O bătrână de 76 de ani, din comuna vrânceană Coteşti, a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' din Focşani cu intoxicaţie după ce a mâncat ciuperci culese din pădure, a informat miercuri purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Alina Pelin.
Vrancea: 16 victime ale poleiului Focşani, 2 dec /Agerpres/ - Poleiul de pe străzile din Focşani a făcut 16 victime, pe parcursul zilei de joi.
Vrancea: Trei drumuri naţionale şi 11 judeţene sunt închise preventiv; 5 situaţii de urgenţe medicale au fost rezolvate Trei drumuri naţionale şi 11 drumuri judeţene erau închise preventiv luni seara, a declarat pentru AGERPRES căpitan Cristina Duţă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea. Conform acesteia, toate cele cinci urgenţe medicale au fost rezolvate, pacienţii ajungând la spital, iar la ora 19...