Cele mai citite
 


Botoşani: Zeci de medici refuză să facă triajul epidemiologic al elevilor
miercuri, 24 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 40 de medici de familie din judeţul Botoşani au refuzat să efectueze triajul epidemiologic al elevilor după mini vacanţa de la începutul lunii februarie, a declarat, marţi, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, Doina Botez.
Potrivit acesteia, cadrele medicale au refuzat verificarea stării de sănătate a copiilor pe motiv că serviciile prestate nu sunt plătite.
'Avem încă discuţii cu medicii de familie privind efectuarea triajului epidemiologic. Medicii şcolari au fost preluaţi de primării, iar medicii de familie solicită ca primăriile să încheie cu ei contracte vizavi de prestaţiile din şcolile arondate', a susţinut Botez.
Legislaţia prevede că activitatea medicilor şcolari poate fi preluată de medicii de familie, însă nu îi obligă pe medici să efectueze aceste servicii gratuit.
În ianuarie, medicii şcolari şi de familie din judeţul Botoşani au efectuat triaje epidemiologice în şcoli, verificând 48.334 elevi.
În urma controlului, aproape 200 de copii de grădiniţă şi şcoli au fost depistaţi cu păduchi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Pacienţi chemaţi la consultaţie pe timpul nopţii Mai mulţi medici de familie din judeţul Botoşani au propus Direcţiei de Sănătate Publică un program de funcţionare a cabinetelor medicale individuale începând cu ora 21,00.
Botoşani: Protest al angajaţilor Sanatoriului Podriga în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică Aproximativ 30 de angajaţi ai Sanatoriului de neuropsihiatrie de la Podriga au protestat, vineri, în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, în semn de nemulţumire faţă de decizia conducerii DSP de a nu autoriza, din punct de vedere sanitar, unitatea medicală.
Hunedoara: Două sute de elevi au fost depistaţi cu păduchi Două sute de elevi din judeţul Hunedoara au fost depistaţi cu păduchi, în urma triajului epidemiologic efectuat de medicii şcolari în luna aprilie, toate cazurile semnalate fiind tratate cu succes.
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Botoşani: Medicii de familie nu renunţă la proteste Cei 160 de medici de familie din judeţul Botoşani au continuat, miercuri, protestul declanşat săptămâna trecută, în semn de nemulţumire faţă de prevederile noului contract cadru. Ei au refuzat să elibereze reţete şi trimiteri pentru pacienţii înscrişi pe liste.
Botoşani: Toţi medicii de familie din judeţ au semnat pentru intrarea în grevă, de la 1 aprilie Toţi cei 168 de medici de familie din judeţul Botoşani, care sunt în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), vor intra, de la 1 aprilie, în grevă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, Paul Şerban. Potrivit acestuia, medicii...