Cele mai citite
 


Personalul TESA din unităţile sanitare anunţă declanşarea acţiunilor de protest
miercuri, 24 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Salariaţii din serviciile tehnico-administrative din sectorul sanitar au anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, declanşarea acţiunilor de protest.
'Suntem nemulţumiţi de modul în care a fost încadrat personalul TESA din unităţile sanitare în grila unică de salarizare. Suntem nemulţumiţi că ni s-a anulat dreptul la negocierea contractului colectiv de muncă. Suntem nemulţumiţi că ni s-au anulat o serie de sporuri pe care le-am câştigat prin negocierea CCM', a declarat preşedintele Federaţiei TESA din unităţile sanitare, Augustin Chifor.
La conferinţa de presă, sindicaliştii de la Institutul Cantacuzino au cerut sprijin pentru protejarea celor 760 de angajaţi, în condiţiile în care aceştia sunt ameninţaţi cu disponibilizarea, în urma deciziei Agenţiei Naţionale a Medicamentului de a suspenda activitatea instituţiei. Începând cu data de 1 martie, circa 40 la sută dintre angajaţi vor fi trimişi în concediu de odihnă.
Sindicaliştii de la Institutul Cantacuzino solicită Guvernului să protejeze producţia naţională de vaccinuri şi seruri prin modificarea legislaţiei de funcţionare a instituţiei, astfel încât să se permită realizarea de comenzi directe din partea Ministerului Sănătăţii.
'Acum, institutul participă la licitaţii alături de alte firme străine pentru realizarea unor vaccinuri sau seruri. De multe ori, aceste licitaţii, care se realizează prin direcţiile judeţene de sănătate, sunt câştigate de partenerii străini', susţine preşedintele sindicatului din Institutul Cantacuzino, Dumitru Viezureanu.
Sindicaliştii vor cere sprijin şi comisiilor de specialitate din Parlament, considerând că activitatea Institutului Cantacuzino este una de interes naţional, întrucât vizează sănătatea publică.
Angajaţii TESA din unităţile sanitare vor participa în luna martie la pichetări, mitinguri şi greve de protest organizate de Cartelul Alfa şi Alianţa Bugetarilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Sindicaliştii de la Sanitas ameninţă cu proteste de stradă după 15 septembrie Membrii Federaţiei Sanitas din România afirmă că vor ieşi în stradă după 15 septembrie, dacă, până la această dată, autorităţile nu vor lua măsuri pentru soluţionarea listei de revendicări sindicale, potrivit unui comunicat al sindicaliştilor, remis, marţi, AGERPRES.
Sindicaliştii din Sănătate au încheiat acţiunea de protest din faţa Ministerului Sănătăţii fără să rezolve nimic Sindicaliştii membri ai Federaţiei Sanitas au încheiat acţiunea de pichetare a Ministerului Sănătăţii fără să rezolve nimic.
Sindicaliştii din Sănătate încep luni protestele; cadrele medicale întrerup temporar activitatea Federaţia Sindicală Hipocrat din România declanşează, luni, a doua etapă a protestelor, respectiv pichetarea Ministerului Sănătăţii şi întreruperea temporară a activităţii, culminând cu declanşarea grevei generale pe data de 31 octombrie, potrivit Federaţiei Sindicale Hipocrat.
Suceava: Sindicaliştii SANITAS au demarat procedurile pentru declanşarea grevei generale din 31 octombrie Sindicaliştii din sănătate au început strângerea de semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Biroul de presă al SANITAS Suceava.
Sindicaliştii de la Sanitas continuă, miercuri, acţiunea de pichetare a Ministerului Sănătăţii Membrii Federaţiei Sanitas din România vor continua miercuri, între orele 10,00 şi 12,00, acţiunea de pichetare a sediului Ministerului Sănătăţii din Bucureşti, solicitând în principal creşterea cu 10% a veniturilor în sănătate şi asistenţă socială, începând 1 iulie, şi aplicarea Legii 284/2010 în sănătate...