Cele mai citite
 


OMS nu se grăbeşte să conchidă că 'gripa nouă' ţine de trecut
joi, 25 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, care s-a reunit marţi, a estimat că este prea devreme pentru a conchide că 'vârful' gripei pandemice A(H1N1) a trecut în lume, a declarat ulterior un purtător de cuvânt al OMS, Gregory Hartl, citat de AFP.
'Comitetul a considerat că nu a venit încă timpul să se tragă concluzia că toate părţile lumii au cunoscut un vârf în transmiterea gripei pandemice A(H1N1) şi că pentru aceasta are nevoie de mai mult timp şi de mai multe informaţii', potrivit lui Hartl.

Avizul celor 15 experţi este consultativ, iar decizia finală îi revine directoarei generale a OMS, Margaret Chan.

OMS estimează de mai multe săptămâni că pandemia - care a făcut aproape 16.000 de morţi de la apariţia virusului pe continentul american în urmă cu un an - este în declin.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia de febră galbenă din Africa, "gravă", fără a reprezenta o urgenţă de interes mondial (OMS) Epidemia de febră galbenă din Africa, soldată până în prezent cu circa 300 de morţi, este "gravă", dar nu reprezintă "o urgenţă de sănătate publică, de interes internaţional", a estimat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.
OMS prelungeşte alerta pandemică pentru gripa A/H1N1/ Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a anunţat joi într-un comunicat că a decis să menţină alerta pandemică pentru gripa porcină, ce a făcut circa 18.000 de morţi în lume, în urma consultării comitetului său de urgenţă, transmite agenţia France Presse.
OMS: Pandemia de gripă A a luat sfârşit Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi încheierea pandemiei de gripă A (H1N1), informează EFE.
Boc: Avem situaţia sub control în ceea ce priveşte gripa nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a dat asigurări, joi, că situaţia este sub control în ceea ce priveşte gripa nouă, chiar dacă au apărut două noi cazuri suspecte de îmbolnăvire.
OMS: o explozie a gripei A(H1N1) ameninţă ţările sărace Ţările sărace sunt ameninţate de o 'erupţie explozivă' a pandemiei mondiale de gripă A(H1N1) şi au nevoie de un ajutor financiar de urgenţă pentru a avea acces la vaccinuri, a anunţat duminică, de la Istanbul, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează AFP.
OMS ar putea declara sfârşitul pandemiei de gripă H1N1 (surse) Comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) intenţionează să se reunească marţi pentru a analiza datele disponibile în prezent şi pentru a declara sfârşitul pandemiei de gripă H1N1, informează Bloomberg News, citând două persoane care deţin informaţii credibile despre subiect.