Cele mai citite
 


Germania: Numărul de noi cazuri de cancer a crescut cu 30% din 1990
joi, 25 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor noi de cancer din Germania a crescut cu aproape 30% din 1990, a indicat marţi Institutul Robert Koch, în ajunul celui de-al 29-lea congres german privind cancerul, care are loc la Berlin, relatează AFP.
Astfel, în acest an ar urma să fie diagnosticate cel mai probabil 450.000 de noi cazuri de cancer, dintre care 204.000 la femei şi 246.000 la bărbaţi, anticipează centrul epidemiologic, care explică acestă progresie în principal prin îmbătrânirea populaţiei.

În ultimii 20 de ani, şansele de supravieţuire în rândul bărbaţilor bolnavi de cancer s-au dublat, în timp ce în rândul femeilor aflate în aceeaşi situaţie au crescut cu 40%, mai precizează instituţia, care este una de referinţă pentru cercetarea aplicată şi sănătatea publică din Germania.

Unul din trei cazuri de cancer din Germania priveşte glandele mamare sau prostata, se arată într-un comunicat al institutului.

În contextul scăderii demografice, Germania, cea mai populată ţară din Uniunea Europeană, cu 82 de milioane de locuitori, se confruntă cu îmbătrânirea populaţiei. În următorii 50 de ani, unul din şapte cetăţeni va avea peste 80 de ani, iar unul din trei va avea peste 65 de ani, potrivit oficiului federal de statistică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Numărul cazurilor de cancer, în creştere alarmantă Numărul cazurilor nou diagnosticate de cancer în judeţul Galaţi a crescut alarmant în 2013 faţă de 2012, medicii identificând chiar de două ori mai multe cazuri de cancer la sân şi tumori maligne ale colului uterin, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin...
(Corespondenţă) În Spania, combaterea cancerului este strâns legată de cercetare, o viaţă sănătoasă şi condiţii materiale de bază Madrid, 4 feb - Corespondentul AGERPRES, Ruxandra Constantinescu, transmite: Vindecarea cancerului este strâns legată de cercetare, iar în Spania se înregistrează mereu tot mai ridicate procente de depăşire a bolii, însă este oricum vorba de o provocare complexă, pentru că există zeci de tumori diferite...
Numărul cazurilor de cancer va creşte cu aproximativ 70% în următoarele două decenii (OMS) Cancerul reprezintă una dintre principalele cauze ale morbidităţii şi mortalităţii la nivel mondial, cu aproximativ 14 milioane de cazuri noi şi 8,2 milioane de decese cauzate de maladie în 2012, subliniază Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un articol publicat miercuri pe site-ul său, cu ocazia...
Austria: Numărul cazurilor de cancer tiroidian, aproape triplu după Cernobâl La peste două decenii de la catastrofa de la Cernobâl, numărul cazurilor de cancer tiroidian s-a triplat în Austria. Dacă în 1986, anul producerii accidentului, au fost înregistrate 316 cazuri, în 2008 numărul lor a crescut la 884, după cum relatează marţi postul de radio naţional ORF.
SRN: Numărul cazurilor de cancer al sistemului nervos este în creştere în România în ultimii ani Numărul cazurilor de cancer al sistemului nervos central a crescut în ultimii ani, cea mai afectată fiind populaţia activă cu vârste între 40 şi 60 de ani, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedintele Societăţii Române de Neurochirurgie (SRN), profesor doctor Mircea Gorgan.
Numărul cazurilor de cancer va fi cu 75% mai mare în 2030 Numărul cazurilor de cancer din lume ar urma să crească într-un ritm mai susţinut decât creşterea naturală a populaţiei, creşterea estimată fiind de 75% în 2030, arată un studiu publicat vineri în revista medicală The Lancet Oncology, menţionat de agenţia Belga.