Cele mai citite
 


Ministrul Attila Cseke a anunţat reducerea numărului de funcţii de directori din spitale
joi, 25 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat miercuri măsuri de reducere cu 28% a funcţiilor de directori ai spitalelor, fiind în acest sens un ordin care prevede reducerea a 577 de funcţii (de la 2.069 la 1.492), fiind vizate în special cele ocupate în prezent prin interimat.
'Legea este mult prea permisivă. În acest moment sunt situaţii în care unele spitale mici, care au sub 400 de paturi, există şase funcţii de conducere, iar în altele cu peste 400 de paturi există şi câte zece funcţii de conducere. Avem create suplimentar tot felul de funcţii de directori ocupate interimar, în special cu funcţii de director de resurse umane, IT, logistică, administrativ. Pentru că aceste lucruri au fost permise prin Legea 95', a spus ministrul Sănătăţii.

Astfel, potrivit exemplelor menţionate de ministru, Spitalul Judeţean de Urgenţe din Târgu Mureş are prevăzute zece funcţii de conducere, iar la spitalele similare din Galaţi şi Iaşi sunt 7 funcţii de conducere. În Bucureşti, Spitalul 'Cantacuzino' are 338 de paturi şi 7 funcţii de conducere, Spitalul 'Bagdasar Arseni' are 7 directori, iar Spitalul 'Sf. Ioan' deţine în schemă 8 astfel de funcţii.

Noile măsuri prevăd ca în unităţile sanitare clinice cu peste 400 de paturi să existe numai cinci funcţii de conducere, respectiv manager, director medical, director financiar, director de cercetare-dezvoltare şi director de îngrijiri.

În unităţile sanitar clinice sub 400 de paturi vor exista patru funcţii de conducere, nefiind considerat necesar directorul de îngrijiri.

De asemenea, în unităţile sanitare neclinice cu peste 400 de paturi vor exista patru funcţii de conducere, manager, director medical, director financiar şi director de îngrijiri. Iar în unităţile sanitare neclinice sub 400 de paturi vor fi trei funcţii de conducere - respectiv manager, director medical, director financiar.

Ministrul a făcut referire şi la cazurile de spitale care au în prezent doi directori medicali, ceea ce nu este normal. El a mai spus că această măsuri va însemna în plan practic o diminuare în medie de peste 1 milion lei lună la cheltuielile salariale.

Măsurile anunţate de Attila Cseke urmează să se aplice chiar din 24 februarie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Reducerea funcţiilor de conducere din spitale, la sugestia directorului SJU Târgu Mureş Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe din Târgu Mureş, dr. Ladislau Schwartz, a declarat, miercuri, că în urmă cu trei săptămâni, la o întrevedere cu ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, i-a relatat acestuia că spitalul pe care îl conduce are un comitet director extrem de 'stufos'.
Victor Ponta: Programul UPU-SMURD de la Târgu Mureş trebuie continuat Programul de înfiinţare a UPU-SMURD de la Târgu Mureş trebuie continuat, trebuie să avem astfel de centre şi în alte oraşe ale ţării, cel puţin la nivel regional, a declarat premierul Victor Ponta, sâmbătă, la Târgu Mureş, la inaugurarea celei mai moderne Unităţi de Primiri Urgenţe.
Iaşi: Spitalele se pregătesc pentru reducerea numărului de directori Managerii de spitale din Iaşi se văd nevoiţi să renunţe la o parte dintre directori pentru a răspunde astfel măsurii impuse de ministerul de resort pentru a face economie în sistemul santar.
Eugen Nicolăescu: La Târgu Mureş se va înfiinţa un centru-pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că va iniţia procedurile pentru înfiinţarea, la Târgu Mureş, a unui centru-pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii, care să pregătească specialişti atât pentru Spitalul Marie Curie din Bucureşti,...
Mureş: Ministrul le-a prezentat şefilor Direcţiilor de Sănătate proiectul de reducere a funcţiilor de conducere Târgu Mureş, 28 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a prezentat vineri, la Târgu Mureş, în cadrul întâlnirii cu şefii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară, proiectul de reorganizare a acestora, care presupune renunţarea la 84 de funcţii de conducere.
Ministrul Sănătăţii sugerează UNCJR să apeleze inclusiv la management privat pentru spitalele preluate Târgu Mureş, 5 iun /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, prezent la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România de la Sovata, le-a spus membrilor UNCJR că pot să angajeze firme private care să asigure managementul spitalelor pe care le vor prelua, a declarat, sâmbătă...