Cele mai citite
 


Covasna: Protest la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe
joi, 25 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 100 de medici şi asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Dr. Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe au participat miercuri la prânz o acţiune de protest, în încercarea de a determina conducerea instituţiei să le plătească drepturile salariale restante.
Protestatarii sunt nemulţumiţi deoarece conducerea instituţiei refuză, în ciuda a două sentinţe definitive şi executorii ale instanţelor de judecată, să le plătească prima de stabilitate, premiul de 2% pe trei trimestre şi să le recalculeze corect drepturile salariale în baza Ordonanţei nr. 17/2008 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar.

Liderul sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat pentru AGERPRES că datoriile pe care conducerea spitalului le are în momentul de faţă către salariaţi 'se cifrează la aproape un milion de euro', reprezentând 'bugetul pe două luni alocat instituţiei de către CAS'.

Conducerea spitalului le-a cerut protestatarilor să-şi desemneze o echipă de negociatori şi, deocamdată, poartă discuţii cu reprezentanţii acestora.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Angajaţii Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, pregătiţi de protest Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă dr. 'Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe vor organiza miercuri la prânz o acţiune de protest, în încercarea de a determina conducerea instituţiei să le plătească drepturile salariale restante.
Covasna: Sanitas blochează contul Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna va apela la executorul judecătoresc pentru punerea în aplicare a două sentinţe definitive şi irevocabile ale instanţelor de judecată, în baza cărora angajaţii Spitalului Judeţean 'dr. Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe îşi vor putea recupera o serie de drepturi...
Covasna: Sanitas a dat în judecată două spitale pentru al 13-lea salariu Sindicatul Sanitas Covasna a acţionat vineri în judecată conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi pe cea a Spitalului orăşenesc din staţiunea Covasna, care nu le-au plătit angajaţilor cel de-al 13-lea salariu pe anul trecut.
Covasna: Sindicatul TESA din Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe va participa la mişcările de protest Sindicatul TESA din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a anunţat miercuri că va participa la acţiunile de protest care vor fi organizate luna aceasta în faţa sediului Guvernului din Bucureşti, întrucât măsurile anticriză sunt de neacceptat.
Sanitas Covasna: Niciun spital nu mai are bani pentru ultimele două luni din acest an Niciun spital public din judeţul Covasna nu mai are bani pentru a-şi desfăşura activitatea în ultimele două luni din acest an, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
Covasna: Angajaţi ai Spitalului Baraolt vor protesta în faţa Prefecturii faţă de subfinanţarea instituţiei Angajaţii Spitalului orăşenesc Baraolt, membri ai Sindicatului Sanitas Covasna, au hotărât să organizeze un miting în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de subfinanţarea instituţiei şi neacordarea tichetelor de masă.