Cele mai citite
 


OMS estimează că o schimbare a fazei pandemice este inoportună
joi, 25 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, urmând recomandările comitetului său de urgenţă, a estimat că nu este oportună la ora actuală schimbarea fazei pandemice şi concluzionarea că vârful epidemiei de gripă A/H1N1/ a trecut, a anunţat miercuri organizaţia.
'Directoarea generală a decis că nu este oportun să facem astăzi vreo schimbare cu privire la actuala fază pandemică', a explicat consilierul special pentru gripele pandemice Keiji Fukuda într-o teleconferinţă.

Comitetul de urgenţă al OMS, care s-a reunit marţi, a considerat că este prematur să se conchidă că 'toate părţile din lume au cunoscut un vârf al transmisiei de gripă pandemică A/H1N1/'.

OMS estimează de mai multe săptămâni că pandemia - care a făcut aproape 16.000 de morţi de la apariţia virusului pe continentul american în urmă cu un an - este în declin.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ebola: OMS instituie mobilizarea mondială Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decretat vineri mobilizarea mondială împotriva epidemiei de febră hemoragică Ebola, care afectează Africa occidentală. Comitetul de urgenţă, care s-a reunit miercuri şi joi la Geneva, 'a considerat să sunt întrunite condiţiile unei urgenţe de sănătate de dimensiuni...
Experţii OMS se vor reuni pentru a decide dacă ce era mai rău a trecut în ceea ce priveşte gripa pandemică Geneva, 11 feb /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va convoca la sfârşitul lunii comitetul său de urgenţă pentru a determina dacă 'vârful' pandemiei de gripă H1N1 a trecut, a anunţat joi responsabilul cu pandemiile de gripă, dr. Keiji Fukuda, relatează AFP, Reuters şi AP.
VIRUSUL ZIKA Reuniune de urgenţă a OMS pentru a determina dacă epidemia este o urgenţă de sănătate publică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îşi reuneşte luni Comitetul de urgenţă pentru a determina dacă epidemia provocată de virusul Zika, suspectat că ar provoca malformaţii congenitale, este o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial, relatează AFP.
Epidemia de febră galbenă din Africa, "gravă", fără a reprezenta o urgenţă de interes mondial (OMS) Epidemia de febră galbenă din Africa, soldată până în prezent cu circa 300 de morţi, este "gravă", dar nu reprezintă "o urgenţă de sănătate publică, de interes internaţional", a estimat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.
VIRUSUL ZIKA OMS a creat o Unitate de Răspuns Global Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a creat o Unitate de Răspuns Global pentru coordonarea acţiunilor de combatere a propagării virusului Zika, suspectat de provocarea la nou-născuţi a unor malformaţii congenitale şi a unor afecţiuni neurologice grave, informează EFE marţi.
OMS: Epidemia de MERS din Coreea de Sud nu constituie o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri că epidemia de MERS din Coreea de Sud nu constituie o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional. Constatând că au existat întârzieri şi deficienţe în răspunsul la această epidemie în Coreea de Sud, organizaţia a cerut tuturor ţărilor...