Cele mai citite
 


Când chirurgia estetică joacă feste
joi, 25 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Există oare un etalon al frumuseţii în întreaga lume? Nu, şi de aceea sunt atât de criticate schimbările radicale la care recurg unele vedete internaţionale. Feţe perfect întinse, ochi alungiţi şi buze de peşte /consecinţe ale lifting-urilor excesive/ sunt preferate de ambele părţi ale Atlanticului şi nu rareori pot fi văzute staruri precum Meg Ryan, Nicole Kidman, Courtney Love, Donnatella Versace sau Melanie Griffith cu înfăţişări pe care le considerăm rezultatul unei feste a chirurgiei plastice, este de părere Ezequiel Rodriguez, preşedintele Societăţii Spaniole a Chirugiei Plastice, Estetice şi Reparatorie (Secpre), notează ziarul La Razon.
Sunt însă şi bărbaţi care nu suportă rigorile trecerii timpului. Este ceea ce i-a permis lui Sylvester Stallone să joace în a şasea serie Rocky, la 60 de ani împliniţi. Iar Micky Rourke, nu mai are nicio legătură cu acel bărbat chipeş care a scos-o din minţi pe Kim Bassinger timp de nouă săptămâni şi jumătate, dar care a fost pe punctul să câştige un Oscar graţie noii sale înfăţişări. Sau regretatul Patrick Swayze, care şi-a refăcut înfăţişarea reuşind astfel să joace într-un serial până aproape de moartea sa.

Există numeroase exemple despre cum ţara de rezidenţă poate condiţiona estetica dorită. Asftel în SUA, se cere un număr de sutien mult mai mare decât şi-l doresc, de exemplu, femeile din Spania. Dar moda este schimbătoare, iar acum s-a ajuns chiar să se renunţe la implanturile de silicon, cum a făcut recent fosta membră Spice Girl, Victoria Beckham.

În privinţa nasului, lumea pare să caute dimensiunea ideală pe care nu a avut-o din punct de vedere genetic. Persoanele de culoare, dotate genetic cu nări ample şi groase, vor un nas mai îngust şi prelung tipic rasei caucaziene. Un exemplu clar a fost Michael Jackson. Există însă o tehnică ale cărei rezultate deocamdată nu conving: îngroşarea buzelor cu diferite injecţii - nu cu silicon - care este interzis. 'Dar când sunt injectate substanţe permanente, devine o problemă deoarece buzele devin rigide şi apar granuloame', explică Rodriguez. Buzele excesiv de senzuale afişate recent de Meg Rayan sunt un exemplu în acest sens.

Atunci de ce se operează? Motivele pentru care o persoană decide să recurgă la o operaţie estetică variază: pentru a-şi îmbunătăţi aspectul, pentru a corija un defect fizic, pentru a evita să fie discriminaţi din cauza vârstei, pentru a-şi mulţumi perechea etc. Se ştie şi că mass-media au un rol important în luarea acestei decizii. Potrivit doctorului în psihologie Valentin Mart?nez-Otero, un număr mare de persoane care cer astfel de schimbări 'prezintă probleme psihologice'. Persoanele cu dismorfobii (din limba greacă 'dis'lterare şi 'morfia''formă') au o preocupare exagerată faţă de vreun defect fizic, real sau închipuit. S-a vorbit inclusiv de 'complexul lui Thersites', personaj din Iliada caracterizat printr-o mare urâţenie şi răutate.

Femeile au început acum să fie acum preocupate de lipsa grăsimilor... acolo unde trebuie. Şi recurg la implanturi de silicon sau infiltrări cu grăsime pentru a avea un posterior ca al lui Jennifer Lopez. Aşa cum şi bărbaţii vor implanturi pentru a-şi mări pectoralii. Însă, deşi tehnicile sunt din ce în mai avansate, experienţa devine tot mai mare , ca şi numărul pacienţilor, de unde atâtea aberaţii?

Potrivit lui Rodriguez, totul depinde de tehnica pe care o stăpâneşte chirurgul. Prezenţa în mass-media a unor persoane care au recurs la bisturiu au făcut ca chirugia estetică să fie popularizată, nu doar în rândul femeilor ci şi al bărbaţilor, şi de la vârste timpurii. Psihologul avertizează în acest sens că se manifestă 'o creştere a insatisfacţiei faţă de propriul corp la un număr considerabil de persoane'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Chirurgia estetică face ravagii în Venezuela Biopolimerii continuă să facă ravagii, în ciuda faptului că guvernul venezuelean a interzis injectarea lor în chirurgia plastică în noiembrie 2012, relatează 7sur7.be. Neprotejat de o membrană, gelul poate provoca reacţii şi migra în alte părţi ale corpului.
5 mituri despre chirurgia estetică, demontate de dr. Cristian Niţescu În 2013 au fost realizate la nivel mondial peste 23 de milioane de intervenţii de înfrumuseţare, în creştere cu aproape 8 milioane faţă de anul 2011, când au fost înregistrate aproximativ 15 milioane de astfel de intervenţii, arată ultimele statistici publicate în 2014 de Societatea...
Brazilia, nou lider mondial în chirurgia estetică Brazilia a devenit lider mondial în chirurgia estetică, depăşind pentru prima oară în 2013 Statele Unite, cu 1,49 milioane de operaţii efectuate, conform cifrelor oficiale publicate de în cotidianul O Estado din Sao Paulo şi preluate de 7sur7.be.
Reinjectarea cu grăsime proprie, ultima tendinţă în chirurgia estetică Cunoscută și sub numele de lipofilling, reinjectarea cu grăsime proprie este printre cele mai apreciate proceduri ale momentului în chirurgia estetică. Lipofillingul nu lasă urme, marele avantaj al metodei fiind acela că folosește material din propriul corp al pacientului, evitând reacțiile alergice...
Primul congres anual comun al specialiştilor din chirurgia plastică şi chirurgia estetică Primul congres anual comun al specialiştilor din chirurgia plastică şi estetică se desfăşoară în perioada 8-11 iunie, la Bucureşti, multe dintre lucrările prezentate în cadrul evenimentului fiind bazate pe experienţa medicală acumulată după incendiul de la Colectiv.
Tinerele mămici au un adevărat aliat în chirurgia estetică. Poti acum să revină la formele dinaintea naşterii fără eforturi prea mari A deveni mamă este cel mai important moment din viaţa unei femei, dar naşterea în sine este un proces dificil prin care corpul trebuie să treacă. Aceste modificări pot deveni supărătoare pentru noile mămici, însă este important ca ele să ştie că există proceduri estetice care le ajută...