Cele mai citite
 


Militarul rănit în Afganistan este în afara oricărui pericol
joi, 25 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fruntaşul Marian Zamfir, rănit marţi, 23 februarie, în Afganistan, este în afara oricărui pericol, informează MApN.
Tratat medical în spitalul din baza Lagman, imediat după producerea incidentului, militarul se află în prezent la spitalul militar din Kandahar, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie evacuat la spitalul militar american din Landsthul, Germania.
Ceilalţi trei militari, aflaţi în acelaşi autovehicul, în timpul incidentului, cu eroul sublocotenent (post mortem) Florin Bădiceanu şi cu fruntaşul Marian Zamfir, au fost supuşi unor investigaţii medicale şi, în prezent, sunt încadraţi în programul de activităţi ale Batalionului 33 Manevră.
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şi şeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, urmăresc în continuare cu atenţie evoluţia stării de sănătate a fruntaşului Zamfir, precizează sursa citată.
Un militar român a fost ucis şi un altul a fost rănit marţi într-o misiune desfăşurată în Afganistan. Este vorba despre sergentul major Bădiceanu Florin - cel decedat - şi fruntaşul Zamfir Marian, cel rănit. Militarii români executau o misiune de patrulare într-o coloană formată din patru autovehicule Humvee, în provincia Zabul pe autostrada Kandahar - Kabul. Vehiculul blindat în care se aflau cei doi a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Militari români morţi în Afganistan - cronologie Un militar român şi-a pierdut viaţa şi alţi cinci au fost răniţi în Afganistan duminică, 30 martie, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii executau o misiune de patrulare în comun cu forţele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri...
MApN: Evoluţia stării de sănătate a celor patru militari răniţi în Afganistan este favorabilă Evoluţia stării de sănătate a celor patru militari răniţi duminică în Afganistan este favorabilă, a informat Ministerul Apărării Naţionale (MApN) printr-un comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES.
Medicii militari americani folosesc tehnici vechi şi noi pentru a salva răniţii din Afganistan Sângerarea până la moarte a fost întotdeauna pericolul major al rănilor de război iar controlul hemoragiei este prima sarcină a chirurgului de front. Ameliorările în tratarea hemoragiei, obţinute în războaiele din Irak şi Afganistan, sunt principalul motiv de supravieţuire al victimelor de pe front....
Un militar român a fost rănit în Afganistan de deflagraţia unui dispozitiv exploziv improvizat Un militar român a fost rănit în Afganistan în timp ce executa o misiune de cercetare terestră, informează Ministerul Apărării Naţionale.
Constanţa: Investigaţii medicale gratuite la Eforie pentru diagnosticarea cancerului de sân şi col uterin Fundaţia Renaşterea oferă gratuit teste pentru diagnosticarea cancerului de sân şi a celui de col uterin tuturor femeilor din Eforie şi din localităţile limitrofe, precum şi celor care-şi petrec vacanţa pe litoral, în luna august.
Un militar român şi-a pierdut viaţa în Afganistan Caporalul Constantin-Laurenţiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", a căzut la datorie, joi, în Provincia Zabul, Afganistan.