Cele mai citite
 


Covasna: Sanitas blochează contul Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe
joi, 25 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna va apela la executorul judecătoresc pentru punerea în aplicare a două sentinţe definitive şi irevocabile ale instanţelor de judecată, în baza cărora angajaţii Spitalului Judeţean 'dr. Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe îşi vor putea recupera o serie de drepturi salariale restante.
Liderul Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat că săptămâna viitoare va fi pusă în aplicare prima sentinţă vizând acordarea primei de stabilitate şi premiului de 2% pe trei trimestre.
'Săptămâna viitoare, prin executor judecătoresc, am să blochez contul de trezorerie al Spitalului în baza primei sentinţe judecătoreşti, iar la o săptămână am să cer punerea în aplicare şi a celei de-a doua, privind majorările salariale în baza Ordonanţei 17/ 2008. După părerea mea, acest lucru va duce într-o perioadă scurtă de timp la colaps, deoarece Spitalul va fi în imposibilitate de a mai acorda salariile pe data de 15 a lunii viitoare. (...) Avem sentinţe definitive şi executorii, nu avem nici o problemă din punctul de vedere al legalităţii', a declarat liderul sindical.
Neagovici e de părere că dacă sentinţele ar fi fost puse în aplicare încă de anul trecut de conducerea Spitalului, atunci nu s-ar fi ajuns acum într-un asemenea impas financiar.
Potrivit acestuia, datoriile pe care conducerea Spitalului le are în momentul de faţă către salariaţi se cifrează la aproape un milion de euro, reprezentând 'bugetul pe două luni alocat instituţiei de către CAS'.
'Cei mai afectaţi au fost medicii care au de recuperat peste 10.000 de lei fiecare', a declarat Vasile Neagovici.
Declaraţia a fost făcută miercuri, la finalul unei acţiuni de protest ce a avut loc la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe, la care au participat aproape 100 de medici şi asistenţi medicali.
Directorul medical al Spitalului, dr. Albert Istvan, care s-a întâlnit cu protestatarii, le-a dat asigurări că legea va fi respectată şi că îşi vor primi banii cuveniţi.
'Dacă procesul e câştigat avem datoria de a ne conforma şi ne vom conforma. Avem răspundere pentru ca acest spital să funcţioneze şi personalul să fie satisfăcut, să lucreze la patul bolnavului cu plăcere. Ceea ce depinde de noi şi e posibil sigur vom rezolva.(...) Noi totdeauna am respectat legea, iar toate drepturile vor fi asigurate', a declarat Albert Istvan, după care le-a cerut participanţilor la miting să întocmească un tabel nominal cu cei care au fost prezenţi la acţiunea de protest.
'Ne-am ales cu promisiuni şi cu ameninţări. Eu trec la executare silită', a conchis liderul sindical.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Miting de protest al Sanitas împotriva desfiinţării Ambulanţei, CAS, DSP şi Centrului de transfuzie Conducerea Sanitas Covasna a anunţat joi că săptămâna viitoare va organiza un miting în faţa sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Serviciile de Ambulanţă, Casele de Asigurări de Sănătate, Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică...
Covasna: Angajaţii Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, pregătiţi de protest Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă dr. 'Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe vor organiza miercuri la prânz o acţiune de protest, în încercarea de a determina conducerea instituţiei să le plătească drepturile salariale restante.
Covasna: Protest la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Aproximativ 100 de medici şi asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Dr. Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe au participat miercuri la prânz o acţiune de protest, în încercarea de a determina conducerea instituţiei să le plătească drepturile salariale restante.
Covasna: Sanitas a dat în judecată două spitale pentru al 13-lea salariu Sindicatul Sanitas Covasna a acţionat vineri în judecată conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi pe cea a Spitalului orăşenesc din staţiunea Covasna, care nu le-au plătit angajaţilor cel de-al 13-lea salariu pe anul trecut.
Covasna: Miting de protest organizat de Sanitas în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe Aproximativ 300 de angajaţi din sistemul sanitar au participat luni la amiază la un miting organizat de Sindicatul Sanitas Covasna în fata Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de subfinanţarea spitalelor şi a măsurile de restructurare prevăzute de Ministerul Sănătăţii.
Covasna: Sanitas pregăteşte acţiuni de protest în judeţ Conducerea Sanitas Covasna a anunţat luni că se solidarizează cu acţiunile paşnice de protest care au loc în ţară, menţionând că va organiza manifestaţii similare de protest şi la nivel judeţean.