Cele mai citite
 


Marko:Nu ştiu cum s-a ajuns ca un spital să aibă 7-10 directori
joi, 25 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepremierul Marko Bela a afirmat miercuri că ministrul Sănătăţii Attila Cseke l-a informat că vor fi reduse peste 500 de funcţii de conducere în spitalele din ţară.
El susţine că nu ştie cum s-a ajuns în situaţia în care într-un spital să existe 'şapte, opt sau chiar zece directori'.
'Nu este vorba că directorii aceia vor rămâne pe stradă. Nu e vorba de concedierea şi trimiterea lor în şomaj. Eu nu înţeleg cum de s-a ajuns la o astfel de situaţie. Aşa cum mi-a explicat ministrul Sănătăţii dl. Cseke, avem spitale cu şapte, opt, nouă, zece directori. Pentru orice segment al instituţiei s-a ajuns la numirea unui director. (..). Eu nici nu pot concepe o instituţie care să funcţioneze foarte bine cu atâţia directori care practic nu sunt subordonaţi decât eventual unui director general. Nu numai că e exagerat, dar e vorba de o economie, atunci când se reduc posturi de conducere. Foştii directori vor rămâne probabil în continuare acolo, dar cu o altă funcţie potrivită domeniului de care răspund', a precizat Marko Bela.
El a spus că măsura preconizată de ministrul Cseke are ca scop eliminarea blocajului în ceea ce priveşte funcţionarea spitalelor.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat miercuri măsuri de reducere cu 28% a funcţiilor de directori ai spitalelor, fiind în acest sens un ordin care prevede reducerea a 577 de funcţii (de la 2.069 la 1.492), fiind vizate în special cele ocupate în prezent prin interimat.
'Legea este mult prea permisivă. În acest moment, sunt situaţii în care unele spitale mici, care au sub 400 de paturi, există şase funcţii de conducere, iar în altele cu peste 400 de paturi există şi câte zece funcţii de conducere. Avem create suplimentar tot felul de funcţii de directori ocupate interimar, în special cu funcţii de director de resurse umane, IT, logistică, administrativ. Pentru că aceste lucruri au fost permise prin Legea 95', a spus ministrul Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Attila Cseke a anunţat reducerea numărului de funcţii de directori din spitale Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat miercuri măsuri de reducere cu 28% a funcţiilor de directori ai spitalelor, fiind în acest sens un ordin care prevede reducerea a 577 de funcţii (de la 2.069 la 1.492), fiind vizate în special cele ocupate în prezent prin interimat.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul Judeţean ar putea pierde doi directori Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa ar putea rămâne fără doi directori, după ce ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că va opera reduceri la nivelul funcţiilor de conducere din unităţile medicale, fiind vizaţi în special directorii administrativi, de resurse umane sau IT.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, în vizită în judeţul Arad Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a efectuat joi, o vizită de lucru în judeţul Arad, cu scopul de a lua pulsul sistemului sanitar arădean.
Reducerea funcţiilor de conducere din spitale, la sugestia directorului SJU Târgu Mureş Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe din Târgu Mureş, dr. Ladislau Schwartz, a declarat, miercuri, că în urmă cu trei săptămâni, la o întrevedere cu ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, i-a relatat acestuia că spitalul pe care îl conduce are un comitet director extrem de 'stufos'.
Ministrul Sănătăţii doreşte descentralizarea spitalelor până la 1 iulie Ministrul Sănătăţii Attila Cseke, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că descentralizarea prin transferul unităţilor medicale publice către administraţia locală reprezintă în acest moment una din soluţiile de eficientizare a funcţionării sistemului sanitar şi trebuie realizată până în vara...
Cseke Attila: Sănătatea are nevoie de un program operaţional separat Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a subliniat joi, în cadrul conferinţei 'Fonduri Structurale pentru Sănătate - Oportunităţi şi bune practici', organizată de compania Tarus Media, că ar trebui să fie un fond separat pentru infrastructură pentru sănătate.