Cele mai citite
 


AZOMUREŞ: Îmbolnăvirile cauzate de amoniac - pe ultimul loc
joi, 25 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Surditatea este cea mai frecventă boală profesională la combinatul chimic AZOMUREŞ Târgu Mureş, în timp ce bolile cauzate de amoniac se situează pe ultimul loc, fiind înregistrate doar trei cazuri, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul economic al societăţii comerciale, ing. Angela Podină.
'Efectele amoniacului asupra organismului nu sunt grave. Ficatul poate prelucra o cantitate foarte mare de amoniac. În schimb, amoniacul creează cel mai mare disconfort, nu neagă nimeni. Dar nu este noxa cea mai mare, pentru că şi un miros de parfum poate crea disconfort', a arătat Angela Podină.
Reprezentantul AZOMUREŞ a explicat că angajaţii societăţii sunt afectaţi de surditate din cauza faptului că nu poartă căşti de protecţie, în special cei care lucrează în sălile de cazane, şi că, deşi se recunoaşte acest lucru, legislaţia din România nu prevede sancţiuni, aşa cum se întâmplă în alte state.
'În special în cazangerii, unde sunt compresoare foarte mari, există zgomot. În echipamentul lor de protecţie există cască, dar nu o poartă. Desigur că sunt sancţionaţi, dar când merg la medic tot boală profesională este înregistrată', a susţinut directorul executiv.
Angela Podină a afirmat că în cazul bronşitelor înregistrate s-a constatat că 90% dintre cei care contactează această boală sunt fumători, drept pentru care nu se poate stabili cu exactitate cauza reală a îmbolnăvirii.
În privinţa îmbolnăvirilor din cauza amoniacului, Podină a precizat că la AZOMUREŞ există doar trei persoane care manifestă boli profesionale generate de amoniac, toate trei fiind implicate, de-a lungul anilor, în incidente tehnologice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş a lansat campania 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul 'Zilelor inimii' Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, lansarea campaniei 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul evenimentelor 'Zilelor inimii', organizate în colaborare cu Institutul de Urgenţă pentru Boli Ca...
Constantin Copotoiu (CSU Medicina Târgu Mureş): Dacă nu se va investi în sport, nu vom mai avea nimic Preşedintele Clubului Sportiv Universitar (CSU) Medicina Târgu Mureş, profesor doctor Constantin Copotoiu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că dacă nu se va investi în sport, România nu va mai avea nimic şi nu va fi recunoscută pe plan mondial prin sport, iar efectele lipsei de finanţare...
Mureş: 34% dintre studenţii de la Medicină sunt fumători (studiu) Coordonatorul proiectului 'Universitatea medicală liberă de fumat', profesor doctor Kikeli Pal, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că în urma unui studiu realizat în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a rezultat că 34% dintre studenţi sunt fumători.
Mureş: Lectori din România şi Germania prezintă tehnici medicale de ultimă generaţie pentru intubarea pacienţilor Centrul naţional de pregătire şi formare de urgenţă de la sediul SMURD Târgu Mureş găzduieşte, începând de vineri, un curs de specializare pentru medici de urgenţă şi anestezişti, susţinut de lectori din România şi Germania, în tehnici medicale de ultimă generaţie pentru intubarea pacienţilor.
Dr. Daniel Porav-Hodade: România, printre puţinele ţări din Europa fără un screening de prostată România este printre puţinele ţări din Europa care nu are aprobat la nivel naţional un screening de prostată, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, dr. Daniel Porav-Hodade, medic specialist urolog, preşedintele Comitetului de Organizare a simpozionului 'Patologia bărbatului vârstnic: prostata...
Dr. Horaţiu Moldovan: Se impune o iniţiativă legislativă de recunoaştere a radiaţiilor ultraviolete ca factor de risc profesional Şeful Clinicii de Medicina Muncii din Târgu Mureş, dr. Horaţiu Moldovan, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută cu ocazia primului Congres de Dermatoze Profesionale din România, că la nivelul României este necesară o iniţiativă legislativă prin care să se recunoască radiaţiile ultraviolete...