Cele mai citite
 


Aparat de rezonanţă magnetică de înaltă performanţă
joi, 25 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
GE Healthcare România, parte a firmei General Electric, şi Centrul de Diagnostic Imagistic Signa+ anunţă instalarea primului aparat de Rezonanţă Magnetică 3T din România.
Aparatul GE Healthcare - HDxt 3.0T - este cea mai recentă tehnologie de imagistică medicală, permiţându-le specialiştilor să deruleze cele mai detaliate investigaţii posibile la ora actuală.
O premiera absolută pe piaţa serviciilor medicale din România, investigaţiile MR 3T sunt deja disponibile pentru pacienţi, începând din februarie 2010, la Signa+, un nou centru de cercetare şi diagnosticare prin imagistică medicală.
'Suntem încântaţi să facem parte dintr-un proiect extraordinar, care va permite pacienţilor şi specialiştilor români să aibă acces la cea mai inovatoare tehnologie de imagistică medicală disponibilă la nivel mondial. Un diagnostic îmbunătăţit, precoce, înseamnă o mai bună prevenţie şi mai multe opţiuni de tratament pentru un spectru larg de patologii', a declarat Radu Gorduza - Lupu, Zone Manager pentru România şi Moldova.
Aparatul GE Healthcare - HDxt 3.0T - este cel mai sofisticat scanner disponibil pentru uz clinic, oferind imagini mai clare şi mai precise, prezentând detalii greu detectabile anterior. Caracteristicile inovatoare ale sistemului reduc timpul de derulare a procedurilor de pregătire a investigaţiei şi de scanare propriu-zisă. Astfel, pacienţii vor petrece mai puţin timp în interiorul scanner-ului, iar în urma investigaţiei se obţin imagini de detaliu.
O serie de investigaţii care până acum puteau fi efectuate doar cu ajutorul Computer Tomografului pot fi derulate acum la acelaşi standard calitativ, folosind scanner-ul MR 3T, care elimină factorul de risc asociat razelor X.
,,Diagnosticul medical este strâns legat de inovaţie, iar investigaţia MR 3T reprezintă un pas important, nu doar pentru noi, specialiştii, ci şi pentru pacienţi. Această tehnologie oferă precizie. Noi, ca specialişti, putem obţine după o singură examinare imagini complete ale corpului uman, la rezoluţie mare', a declarat conf. dr. Vlad Ene, specialist în imagistică al Signa+.
,,Signa+ este echipată pentru a oferi pacienţilor noştri cele mai avansate servicii medicale disponibile la ora actuală. Avem şansa de a avea drept parteneri în proiectul Signa+ câţiva dintre cei mai prestigioşi specialişti români în imagistică medicală, dar şi un lider mondial în inovaţie medicală, GE Healthcare. Având alături de noi parteneri atât de puternici, ne vom dedica dezvoltării unui Centru de Excelenţă în Diagnostic Medical. În cadrul acestui centru, specialiştii vor putea găsi cele mai noi tehnologii, precum tomografie, ecografie 4D, mamografie, osteodensimetrie etc. beneficiind, în mod constant, de acces la training profesional. Mai mult, ne propunem o consolidare permanentă a poziţionării pe piaţa serviciilor medicale, în contextul în care Signa+ va fi parte a unui centru medi cal integrat vertical, care va cuprinde spital, policlinică, laborator. Facilităţile acestui centru vor intra în funcţiune succesiv, în a doua jumătate a anului 2010 şi vor oferi pacienţilor posibilitatea de accesa, într-o unică vizită, un pachet de servicii medicale complexe', a declarat Florin Caloianu, Managing Partner Signa+.
Preţurile pentru o astfel de investigaţie variază între 150 şi 500 de euro, în funcţie de dimensiunea, complexitatea regiunii scanate sau utilizarea substanţei de contrast.
Signa? HDxt 3.0T MR oferă imagistică performantă şi completă pentru întregul corp uman, gama de aplicaţii clinice, incluzând neurologie, coloana vertebrala, MSK, corp, mamografie, sistem vascular şi cardiac. Unic în România, MR 3T aflat în funcţiune la Signa+, oferă diagnostice corecte şi exacte. Acurateţea acestei investigaţii este dată de intensitatea câmpului magnetic, de două ori mai puternic (3T) decât cel generat de magneţii 1,5T care sunt utilizaţi de cele mai multe echipamente utilizate în prezent în România.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Investigaţii în premieră naţională la Clinica de Radiologie şi Imagistică Medicală Târgu Mureş Şeful Clinicii de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, profesor Mircea Buruian, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că la centrul medical vor fi realizate în curând investigaţii în premieră naţională, după ce a fost dotat cu cel mai...
Centrul Medical Nova Vita a investit două milioane de euro într-un nou centru de imagistică medicală Centrul Medical Nova Vita, cel mai mare spital privat din Transilvania, a investit două milioane de euro într-un nou centru de imagistică medicală, unitatea dotată cu echipamente inovatoare de la GE Healthcare urmând să deservească lunar aproximativ 600 de pacienţi, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai...
MedLife a preluat centrul de imagistică medicală Prima Medical din Craiova MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a preluat integral centrul de imagistică medicală, Prima Medical, din Craiova, aceasta fiind cea de-a treia tranzacţie iniţiată de MedLife în 2015, după ce a preluat pachetul majoritar de 55% din grupul de firme SAMA & Ultratest din Oltenia...
Centrul Medical MEDAS inaugurează o nouă clinică medicală În data de 7 decembrie 2010, Centrul Medical MEDAS inaugurează o nouă clinică medicală în cadrul Unirea Shopping Center, aripa Călăraşi - demisol, pe B-dul Corneliu Coposu nr. 2A (cu acces din aleea către parcarea Unirea/ Carrefour). Noua clinică oferă servicii medicale integrate clinice şi paraclinice...
Investigaţia imagistică prin rezonanţă magnetică 3 Tesla Primul aparat de rezonanţă magnetică de 3 Tesla instalat în România permite obţinerea de imagini ale întregului corp cu un timp de expunere redus şi o putere de rezoluţie incomparabilă.