Cele mai citite
 


Medicii israelieni de la clinica Sabyc, trimişi în judecată pentru trafic ilegal cu ovule
joi, 25 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia Yair Miron, medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind si secretara Cecilia Borza, au fost trimişi, miercuri, în judecată de procurorii DIICOT, pentru trafic ilegal cu ovule.
Harry Mironescu este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, de trafic de celule de origine umană şi de complicitate la introducerea în ţară de celule de origine umană în mod fraudulos.
Procurorii susţin că Harry Mironescu este liderul grupului infracţional organizat ce acţiona la clinica Sabyc, el coordonând procedurile medicale, respectiv introducerea în ţară în mod fraudulos de materie genetică, evidenţa donatoarelor, a medicamentelor şi a posibilităţii de racolare a beneficiarelor din străinătate, recompensa în mod direct ori indirect donatoarele şi/sau racolatoarele.
Natan Lewit este acuzat că a exercitat fără drept a profesiei de medic pe teritoriul României.
În calitate de medic specialist în obstetrică-ginecologie, el racola din străinătate cuplurile ce doreau să fie beneficiarele tehnicilor de reproducere asistată, supraveghea evoluţia tratamentului de stimulare hormonală participând în mod direct la examinarea donatoarelor şi a pacientelor, realiza puncţiile şi preda ovocitele extrase medicului Genia Ziskind, în vederea pregătirii culturilor necesare realizării embriotranferului efectiv, introducea în ţară, în mod repetat şi fraudulos materie genetică.
De asemenea, Genia Ziskind este acuzată că, în calitate de specialist embriolog, pregătea culturile (embrionii) necesare realizării embriotranferului efectiv, ajuta la preluarea ovocitelor extrase în momentul imediat următor realizării puncţiilor, ovocite pe care ulterior le utiliza în cadrul procesului de pregătire a culturilor necesare realizării embriotranferului efectiv, a introdus în ţară, în mod repetat şi fraudulos materie genetică care a fost ulterior utilizată în tehnicile de pregătire a culturilor necesare realizării embriotranferului efectiv şi a exercitat profesia de medic pe teritoriul României fără să aibă acordul din partea autorităţilor competente.
Fiul lui Harry Mironescu, Yair Miron, a fost trimis în judecată pentru sprijinire a unui grup infracţional organizat, trafic de celule de origine umană şi de complicitate la introducerea în ţară de celule de origine umană în mod fraudulos.
Procurorii susţin că Yair Miron a ştiut că donatoarele de ovule primeau bani din partea clincii, precum şi faptul că Sabyc nu era acreditată să desfăşoare activităţi de reproducere pe cale artificială, iar materia genetică era introdusă în ţară în mod fraudulos.
El a pus la dispoziţia inculpaţilor baza materială necesară desfăşurării activităţii infracţionale, beneficiind de avantaje materiale substanţiale.
Secretara Cecilia Borza a racolat în mod direct ori prin persoane interpuse tinere cuprinse între 18 şi 30 de ani care consimţeau să fie supuse unor proceduri medicale având drept scop stimularea ovariană, preocupându-se totodată de păstrarea discreţiei asupra activităţii reale desfăşurate, a supravegheat în mod constant procedura de stimulare ovariană şi de prelevare de ovocite, ţinând evidenţa concretă a analizelor efectuate şi a schemei de tratament pentru fiecare donatoare în parte, a modalităţii de contact, a persoanei de legătură, a sumelor acordate reprezentând atât contra-valoarea medicamentaţiei acordate şi a transportului şi sumelor reprezentând plata efectivă a ovocitelor donate şi a ajutat la introducerea în ţară în mod fraudulos de materie genetică.
În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul director al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota şi Rosana Turcu, coordonator al Agenţiei pe Bucureşti, acuzaţi că au întocmit şi semnat un înscris privind legalitatea funcţionării clinicii Sabyc.
Procurorii DIICOT au solicitat Tribunalului Bucureşti, unde se va judeca dosarul, dizolvarea SC 'Sabyc' SRL.
În plus, DIICOT a instituit sechestru asigurător asupra a trei autoturisme ce aparţin lui Harry Mironescu, marca Mecedes Benz S 350, Lamborghini Gallardo şi Mercedes Benz S 500, precum şi asupra sumei de 113.600 de euro.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de la Clinica Sabyc, condamnaţi definitiv la trei ani de închisoare cu executare Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, şi medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind au fost condamnaţi definitiv marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la câte trei ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care au fost trimişi în judecată de procurorii...
Medicii de la Clinica Sabyc, condamnaţi la cinci ani de închisoare Bucureşti, 14 nov/Agerpres/- Magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au condamnat miercuri pe patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, şi pe medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind la câte cinci ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care au fost trimişi în...
Procesul medicilor de la clinica Sabyc a început cu o amânare Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat, marţi, pentru 11 mai, procesul în care patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia Yair Miron, medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind şi secretara Cecilia Borza au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, pentru trafic ilegal cu...
Victor Zota: Sunt primul cetăţean al României arestat pentru că aplică directivele europene Fostul director al Agenţiei Naţionale pentru Transplant, Victor Zota, a declarat pentru AGERPRES că decizia Tribunalului Bucureşti prin care a fost condamnat la închisoare cu suspendare este "cea mai mare manipulare".
DIICOT: Patru persoane au fost trimise în judecată pentru trafic ilegal cu celule stem Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au trimis în judecată patru persoane, sub acuzaţia de trafic ilegal cu celule stem.
Doi reprezentanţi ai unei clinici din Capitală, reţinuţi de procurorii DIICOT pentru trafic de celule Doi reprezentanţi ai unei clinici din Capitală, un israelian şi o româncă, au fost reţinuţi, miercuri, de procurorii DIICOT în urma audierilor, fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de celule de origine umană, potrivit informaţiilor remise...