Cele mai citite
 


Deputatul Tudor Ciuhodaru: Să fie redus numărul funcţiilor din spitale, dar şi de la MS
joi, 25 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul Tudor Ciuhodaru, membru al Comisiei pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor, susţine necesitatea reducerii numărului de funcţii de conducere.
Deputatul Tudor Ciuhodaru, care este şi coordonator al Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic 'Sfântul Ioan' din Iaşi a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că în sistemul de sănătate românesc este necesară o reducere a numărului de funcţii, însă, susţine acesta, 'acolo unde trebuie'.
Medicul deputat opinează că trebuie să existe o directă proporţionalitate între activitatea administrativă şi cea medicală întrucât în multe cazuri în spitale personalul administrativ este depăşit de personalul de 'butonat'.
Totodată, parlamentarul ieşean şi-a exprimat speranţa ca 'aceste măsuri să fie luate în considerare şi la regândirea schemei de personal a Ministerului Sănătăţii'. Astfel, parlamentarul a făcut aluzie la faptul că Ministerul Sănătăţii are un număr mare de secretari de stat şi subsecretari de stat.
,,S-a ajuns uneori ca numărul de directori dintr-un spital să fie extrem de bine reprezentat în raport cu activitatea medicală desfăşurată. În timp ce căutăm încă soluţiile necesare pentru a compensa lipsa personalului medical superior şi mediu, constatăm că activitatea administrativă este la loc de frunte în orice unitate sanitară. Să nu uităm că activitatea medicală este cea care justifică existenţa unui spital şi de aceea este justificată reducerea numărului de funcţii de conducere, propusă de ministrul Sănătăţii', a precizat Tudor Ciuhodaru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicul Tudor Ciuhodaru a fost invitat, la sediul MS, pentru discuţii pe legea sănătăţii Dr. Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR şi medic la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Centrul de Traumă şi Toxicologie ''Sfântul Ioan" din Iaşi, a declarat, marţi, că a fost invitat de ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, pentru o discuţie pe proiectul legii privind organizarea şi funcţionarea sistemului...
Iaşi: Medicul deputat Tudor Ciuhodaru, alături de sindicaliştii din Sănătate Deputatul Tudor Ciuhodaru, membru al Comisiei de sănătate, participă alături de sindicaliştii din Sănătate la protestul din Piaţa Revoluţiei din Capitală pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de condiţiile de muncă şi de salarizare din sistemul medical.
Iaşi: Specialiştii CNI şi ai Ministerului Sănătăţii amână decizia privind amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe O echipă de arhitecţi de la Compania Naţională de Investiţii şi specialişti din Ministerul Sănătăţii s-a aflat vineri la Iaşi pentru a discuta cu autorităţile locale despre amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe, fără a se ajunge însă la luarea vreunei decizii.
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea introducerea în şcoli a educaţiei pentru sănătate Dr. Tudor Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului legii privind obligativitatea educaţiei pentru sănătate în şcoli şi desfăşurarea acesteia în cadrul unui program naţional de sănătate.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru vrea ore de educaţie pentru sănătate încă din primii ani de gimnaziu Medicul Tudor  Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea urgentă a unei legi privind introducerea orelor de educaţie pentru sănătate încă din şcolile generale, argumentând în acest sens că recentul caz al fetei de 11 ani însărcinată în luna a cincea este emblematic pentru consecinţele lipsei educaţiei...
Iaşi: Ministrul desemnat Vasile Cepoi, susţinut de deputatul PDL Petru Movilă Democrat-liberalul Petru Movilă, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, a declarat, luni, presei, că îl va susţine pe medicul ieşean Vasile Cepoi la conducerea Ministerului Sănătăţii, chiar dacă acesta a fost promovat ministru de un guvern USL.