Cele mai citite
 


Reducerea funcţiilor de conducere din spitale, la sugestia directorului SJU Târgu Mureş
joi, 25 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe din Târgu Mureş, dr. Ladislau Schwartz, a declarat, miercuri, că în urmă cu trei săptămâni, la o întrevedere cu ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, i-a relatat acestuia că spitalul pe care îl conduce are un comitet director extrem de 'stufos'.
'În urmă cu trei săptămâni domnul ministru al Sănătăţii a fost în vizită în Târgu Mureş şi a fost în vizită şi la spitalul nostru, moment în care eu am făcut o prezentare sui generis a spitalului şi bineînţeles şi a comitetului director, chiar atrăgând atenţia că este un comitet destul de stufos şi probabil aştept o indicaţie de la ministerul Sănătăţii cum să-l reorganizez, cum să fie mai flexibil. Probabil această informaţie, fiind una dintre ultimele, i-au rămas întipărite domnului ministru şi de aceea am fost noi nominalizaţi', a declarat Schwartz.
Managerul a precizat că într-adevăr la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Târgu Mureş există un comitet director 'stufos' şi că doar jumătate din funcţii trebuie să rămână pentru ca unitatea sanitară să funcţioneze.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat miercuri măsuri de reducere cu 28% a funcţiilor de directori ai spitalelor, fiind în acest sens un ordin care prevede reducerea a 577 de funcţii (de la 2.069 la 1.492), fiind vizate în special cele ocupate în prezent prin interimat.
'Legea este mult prea permisivă. În acest moment sunt situaţii în care unele spitale mici, care au sub 400 de paturi, există şase funcţii de conducere, iar în altele cu peste 400 de paturi există şi câte zece funcţii de conducere. Avem create suplimentar tot felul de funcţii de directori ocupate interimar, în special cu funcţii de director de resurse umane, IT, logistică, administrativ. Pentru că aceste lucruri au fost permise prin Legea 95', a spus ministrul Sănătăţii.
Potrivit exemplelor menţionate de ministru, Spitalul Judeţean de Urgenţe din Târgu Mureş are prevăzute zece funcţii de conducere, iar la spitalele similare din Galaţi şi Iaşi sunt şapte funcţii de conducere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Attila Cseke a anunţat reducerea numărului de funcţii de directori din spitale Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat miercuri măsuri de reducere cu 28% a funcţiilor de directori ai spitalelor, fiind în acest sens un ordin care prevede reducerea a 577 de funcţii (de la 2.069 la 1.492), fiind vizate în special cele ocupate în prezent prin interimat.
Victor Ponta: Programul UPU-SMURD de la Târgu Mureş trebuie continuat Programul de înfiinţare a UPU-SMURD de la Târgu Mureş trebuie continuat, trebuie să avem astfel de centre şi în alte oraşe ale ţării, cel puţin la nivel regional, a declarat premierul Victor Ponta, sâmbătă, la Târgu Mureş, la inaugurarea celei mai moderne Unităţi de Primiri Urgenţe.
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
Vasile Cepoi: Vom deschide Institutul Oncologic de la Iaşi Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a anunţat, vineri, că urmează să fie deschise Institutul de Oncologie din Iaşi, Centrul de Primiri Urgenţe de la Târgu Mureş şi cel de la Floreasca.
SCJU Târgu Mureş va avea cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din ţară Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş va avea cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din ţară, în urma unei investiţii în valoare de 5 milioane de lei, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.