Cele mai citite
 


Cluj: O nouă ediţie a ''Picomed-Compendiu de medicină sau sinteze din anii de facultate'
joi, 25 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un compendiu de medicină, realizat de doi tineri absolvenţi ai şcolii medicale clujene, Paul Zara şi Adrian Zahariea, a fost lansat, miercuri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu'.
Intitulat 'Picomed - Compendiu de medicină sau sinteze din anii de facultate', volumul publicat de Editura ''Casa cărţii de ştiinţă'' are un caracter sintetic şi orientativ, autorii dorind să ofere studenţilor un material util pentru sedimentarea cunoştinţelor acumulate de-a lungul anilor de studiu.
Compendiul abordează subiecte elementare atât din disciplinele fundamentale, cât şi din specialităţile medicale şi chirurgicale, adresându-se, astfel, tuturor studenţilor medicinişti, indiferent de etapa de pregătire în care se află, preclinică sau clinică.
Prima ediţie a acestei lucrări a fost lansată anul trecut şi s-a bucurat de un real succes şi datorită caracterului sau inovativ, fiind primul material de acest fel, realizat de studenţi pentru studenţi.
Paul Zara a declarat pentru AGERPRES că lucrarea este utilă studenţilor din anii I-VI ai facultăţii, în compendiu fiind descrise foarte multe boli.
''Ediţia 2010 a compendiului este revizuită şi are în plus un atlas electronic. Colegii de facultate ne-au confirmat că precedenta ediţie a fost foarte bine primită, unele dintre materiale fiind folositoare chiar şi pentru examenul de licenţă'', a arătat Paul Zara.
Modelul folosit de cei autori clujeni sunt ghiduri clinice din Germania.
''Am văzut în Germania acest gen de hand-book, iar ideea ni s-a părut foarte bună, astfel că am alcătuit acest compendiu cu texte concise, cu un maxim de conţinut în minimum de cuvinte'', a explicat Paul Zara.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rectorul UMF Târgu Mureş, C. Copotoiu: Democraţia este forma cea mai severă de a convieţui (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că politicul nu trebuie să se amestece în problemele universităţii, încălcând autonomia universitară prevăzută în Legea Educaţiei şi principiul libertăţii...
Rectorul UMF Iaşi a prezentat raportul de activitate Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa", Iaşi, este singura universitate din sud estul Europei care are cursanţi din peste 70 de ţări, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, rectorul Vasile Astărăstoae, citând din ''Raportul Anual al Rectorului pentru anul universitar...
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti Admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti
Cluj: Festivitatea de absolvire a studenţilor medicinişti Festivitatea de absolvire a studenţilor medicinişti a prilejuit, sâmbătă seara, un spectacol grandios, susţinut cu entuziasm, timp de trei ore, pe Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", de cei 1.180 de tineri care au încheiat primul ciclu de pregătire profesională la Universitatea de Medicină şi Farmacie...
Cluj: Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică din România reuneşte, la Cluj, specialiştii în domeniu Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică din România reuneşte, la Cluj-Napoca, la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", timp de patru zile, până sâmbătă, specialişti de renume din ţară.