Cele mai citite
 


Marcarea 'Zilei Bolilor Rare'
luni, 23 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Zalău, 23 feb /Agerpres/ - Campania Naţională „Ziua Bolilor Rare” a debutat oficial, luni, la Zalău, prin intermediul unei manifestări ce a avut loc la Casa de Cultura a Sindicatelor din localitate. Campania este organizată de către Alianţa Naţională de Boli Rare din România şi Asociaţia Prader Willi din România (APWR).

În programul manifestării au fost incluse, printre altele, o scenetă susţinută de copii cu dizabilităţi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Speranţa" Zalău, un program artistic al copiilor cu dizabilităţi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Şimleu Silvaniei, cântece şi dansuri populare sau muzică interpretată la mandoline.

În foaier a fost organizată o expoziţie de desene premiate la Concursul "Lumină din lumină", organizat de APWR şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, şi o expoziţie cu vânzare a lucrărilor realizate de copiii cu dizabilităţi.
"Data stabilită oficial pentru "Ziua Bolilor Rare" este 28 februarie. Bolile rare sunt boli care ameninţă viaţa sau sunt cronice, cu o prevalenţă scăzută şi nivele mari de complexitate şi suferinţă. Au fost identificate între 6.000 şi 8.000 de boli, afectând 25 de milioane de cetăţeni europeni. Pacienţii cu boli foarte rare şi familiile lor sunt în mod deosebit izolaţi şi vulnerabili. Oamenii cu boli rare au deseori probleme similare, cum ar fi diagnosticul întârziat, lipsa calităţii informaţiei, lipsa unei îngrijiri adecvate şi inegalitate în accesul la tratament şi îngrijire. Speranţa de viaţă a pacienţilor cu boli rare este semnificativ redusă şi mulţi au dizabilităţi care devin sursă de discriminare şi reduc sau distrug orice oportunităţi educaţionale, profesionale sau sociale", precizează Dorica Dan, preşedinte al APWR. AGERPRES/ (Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.