Cele mai citite
 


Campania de vaccinare contra gripei AH1N1 în Franţa, verificată de o comisie parlamentară de anchetă
vineri, 26 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Campania de vaccinare contra gripei noi (AH1N1) va face obiectul unei anchete parlamentare, după ce Adunarea Naţională a Franţei a dat undă verde, miercuri, constituirii unei comisii de anchetă, transmite AFP.
Cele două mari partide reprezentate în Adunare, UMP (dreapta) al preşedintelui Nicolas Sarkozy, şi Partidul Socialist s-au abţinut în privinţa cererii de înfiinţare a comisiei de anchetă, cerută de Noul Centru (NC), un mic partid centrist aparţinând majorităţii.

'Nu se pune problema de a acuza, ci de a ancheta', a explicat deputatul Jean-Luc Preel prezentând cererea de formare a comisiei de anchetă de către NC.

Parlamentarii francezi doresc să ştie 'motivul insuccesului vaccinării, pentru a putea face faţă eventualelor noi pandemii'. NC a arătat că pentru a face faţă pericolelor pandemiei de gripă H1N1, guvernul s-a lansat, înainte de vara lui 2009, într-o politică de achiziţie de 94 milioane de doze de vaccin şi că, în final, doar 5,6 milioane de persoane au fost vaccinate.

Potrivit parlamentarilor centrişti, 'investigaţiile comisiei trebuie să se axeze pe derularea şi organizarea campaniei de vaccinare' în Franţa.

Această campanie a făcut obiectul a numeroase critici, care au privit în special organizarea sa, prin folosirea doar a centrelor de vaccinare şi nu şi a medicilor de familie - lucru care s-a întâmplat abia recent - şi costurile pe care le-a presupus (peste 800 de milioane de euro).

Conform cifrelor cele mai recente prezentate de autorităţile sanitare, gripa A a făcut 302 morţi în Franţa metropolitană.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa A /H1N1/: campanie de vaccinare în Iran cu vaccinuri din Franţa Iranul va lansa în următoarele zile o campanie de vaccinare împotriva gripei A/H1N1/ cu vaccinuri achiziţionate în special din Franţa, informează AFP.
Gripa H1N1: Serbia suspendă achiziţionarea de doze de vaccin suplimentare Serbia a decis marţi să suspende achiziţionarea de doze de vaccin suplimentare împotriva gripei H1H1 de la compania farmaceutică elveţiană Novartis, din cauza interesului mic din partea populaţiei pentru programul guvernamental de vaccinare, relatează AFP.
Şi dacă virusul H1N1 este doar o răceală? Virusul H1N1 se pregăteşte să marcheze primul său an de viaţă cu un bilanţ plin de surprize: o rată a mortalităţii cu mult inferioară celei prevăzute /0,018% sub cea a gripei de sezon/, o scădere a spitalizărilor în SUA şi Europa tocmai în zilele în care exista temerea unui apogeu al maladiei şi numeroase...
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
Israel: A început campania de vaccinare împotriva gripei AH1N1 Tel Aviv, 3 nov /Agerpres/ - Autorităţile israeliene au început luni campania de vaccinare a populaţiei împotriva virusului gripei AH1N1, a anunţat Ministerului Sănătăţii, informează AFP.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...