Cele mai citite
 


Mehedinţi: Peste 6,3 milioane lei pentru decontarea serviciilor spitaliceşti
vineri, 26 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Asigurărilor de Sănătate (CAS) Mehedinţi a alocat, în această săptămână, unităţilor spitaliceşti din Drobeta Turnu Severin, Orşova, Vânju Mare, Baia de Aramă şi Strehaia suma de 6.359.351 lei, a declarat joi, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei Radu Barbu.
Potrivit sursei citate, suma respectivă reprezintă decontul facturilor de servicii spitaliceşti din luna ianuarie, parţial pentru luna februarie, dar şi o regularizare pentru trimestrului IV al anului 2009.

'Achitarea acestor bani va contribui la desfăşurarea în condiţii normale a activităţii de tratament şi diagnosticare a bolnavilor din spitalele judeţului. Bolnavii nu mai sunt astfel în pericol de a fi afectaţi de lipsa unor fonduri destinate hranei, îngrijirii medicale şi procurării de medicamente şi materiale sanitare', a precizat Barbu.

În opinia acestuia, în acest prim trimestru al anului în curs la nivelul Ministerului Sănătăţii se vor identifica soluţii pentru plata restanţelor din perioada 2006-2008 care, numai la spitalele din Drobeta Turnu Severin se ridică la peste 10 milioane lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Spitalele vor fi preluate după achitarea datoriilor Unităţile spitaliceşti din oraşele Drobeta Turnu Severin, Orşova, Strehaia, Vânju Mare şi Baia de Aramă vor putea fi transferate începând cu 1 iulie către administraţiile locale şi judeţene, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Aurelian Borugă.
Mehedinţi: Spitalul de urgenţă din Drobeta Turnu Severin va fi preluat de CJ Spitalul de urgenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin va fi transferat, joi, de la Ministerul Sănătăţii în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Marius Bălu.
Mehedinţi: Probleme în preluarea cadrelor medicale de la staţiunea balneară Bala Drobeta Turnu Severin, 4 iul /Agerpres/ - Printr-o hotărâre a Consiliului Local Baia de Aramă prin care s-a preluat unitatea spitalicească din localitate, s-a refuzat şi preluarea cadrelor medicale de la Staţiunea de recuperare şi balneo-fizioterapie din comuna Bala.
Mehedinţi: Secţiile TBC ale spitalelor desfiinţate, arondate Cele două secţii TBC ale spitalelor orăşeneşti din Strehaia şi Vânju Mare, desfiinţate începând cu luna aprilie, au fost arondate unităţilor spitaliceşti din Baia de Aramă şi Drobeta Turnu Severin.
Mehedinţi: Spitalele au solicitat suplimentarea fondurilor alocate de CJAS Spitalele din municipiile Drobeta Turnu Severin şi Orşova şi din oraşul Baia de Aramă au solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi să le suplimenteze fondurile băneşti aferente semestrului I cu 1,2 milioane lei.
Mehedinţi: Arieratele spitalelor depăşesc 14 milioane de lei Datoriile spitalelor din judeţ către furnizorii de medicamente, materiale sanitare şi servicii, neachitate până la 31 martie 2010, se ridică la 14.167.795 de lei, a declarat luni, pentru AGERPRES, reprezentantul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi, Radu Barbu.