Cele mai citite
 


Bilanţul stării de sănătate a copiilor concepuţi în eprubetă
vineri, 26 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Disfunctii sexuale - Infertilitate
 

Asociaţia americană pentru progresul ştiinţei (AAAS) a făcut bilanţul stării generale de sănătate a copiilor născuţi prin fertilizare in vitro (FIV), care au acum în jur de douăzeci de ani, informează site-ul Maxisciences.

La 26 iulie 1978 se năştea, în Manchester, Louise Brown, primul copil conceput în 'eprubetă'. La peste treizeci de ani de atunci, specialiştii anunţă cu ocazia unei reuniuni a AAAS un bilanţ pozitiv în ceea ce priveşte starea de sănătate a tinerilor adulţi născuţi prin procreaţie asistată medical.

Potrivit specialiştilor, aceşti copii au o stare bună de sănătate în prezent. Nu există niciun indiciu de risc crescut, de dezvoltare întârziată sau de handicap motor. Oamenii de ştiinţă continuă totuşi să supravegheze evoluţia sănătăţii acestor copii după 40 şi 50 de ani.

Aceştia prezintă de fapt un risc mai ridicat de complicaţii. Cel mai adesea, este vorba de malformaţii ale tubului neural sau de greutate scăzută la naştere (sub 2,5 kg). Acestea pot genera probleme de sănătate precum obezitatea, diabetul de tip 2 sau chiar hipertensiune. Aceste complicaţii sunt în general consecinţa sarcinilor multiple sau ale naşterilor premature provocate de FIV.

Potrivit cercetătorilor, unele gene ar putea fi în discuţie. Ei au arătat, de altfel, că există diferenţe la nivelul ADN-ului copiilor concepuţi în eprubetă. Ei nu ştiu încă, totuşi, dacă această diferenţă este legată de tehnica procreaţiei asistate medical sau de infertilitatea părinţilor.

Fertilizarea in vitro nu are decât o rată redusă de reuşită (15%), în pofida numeroaselor progrese ştiinţifice. Cu toate acestea, în lume s-au născut 3 milioane de copii prin acest procedeu.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.
Iaşi: Primul născut de la Maternitatea 'Cuza Vodă' prin programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer derulat de MS Un băiat cu o greutate de aproape trei kilograme este primul copil născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, prin programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer derulat de Ministerul Sănătăţii (MS).
Sarcina dupa varsta de 40 de ani Conform statisticilor multe femei intarzie din ce in ce mai mult sa devina mame, fie din cauza carierei, pentru ca nu gasesc partenerul potrivit sau vor sa creeze un context cat mai potrivit inainte nasterii unui copil, ajungand astfel sa devina mame chiar si la 40 de ani.
ProVita- Diagnostic și tratament inaugurează noul Centru de Fertilizare in vitro Începând cu data de 1 septembrie, ProVita - Diagnostic și tratament inaugurează o nouă specializare, prin deschiderea unui Centru de Fertilizare in vitro în cadrul clinicii din str. Alexandrina nr 20 - 22, sector 1, București.
Fertilizarea in vitro nu creşte riscul de cancer mamar (studiu) Fertilizarea in vitro nu creşte riscul de cancer mamar, susţine cel mai amplu studiu realizat pe acest subiect, publicat miercuri în revista Journal of American Medical Association (JAMA).
Aproape 100 de copii s-au născut de la implementarea Subprogramului de Fertilizare in Vitro şi Embriotransfer Aproape 100 de copii s-au născut de la implementarea, în luna iulie 2011, a Subprogramului de Fertilizare in Vitro şi Embriotransfer şi alte 150 de femei sunt însărcinate, a declarat luni, la o conferinţă de presă, conf. dr. Nicolae Suciu, membru în Comisia Subprogramului Naţional de Fertilizare in Vitro...