Cele mai citite
 


Iaşi: Spitalele se pregătesc pentru reducerea numărului de directori
vineri, 26 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerii de spitale din Iaşi se văd nevoiţi să renunţe la o parte dintre directori pentru a răspunde astfel măsurii impuse de ministerul de resort pentru a face economie în sistemul santar.
Prof.univ.dr.Călin Scripcaru, managerul Spitalului Universitar de Neuropsihiatrie Socola, a declarat pentru AGERPRES că va trebui să renunţe la directorul de resurse umane şi cel administrativ în cazul în care va fi implementată decizia guvernanţilor privind reducerea numărului funcţiilor de conducere.

Potrivit acestuia, până acum nu a fost primită vreo informare oficială, dar se aşteaptă ca din cei şase directori să rămână cu patru.

'Suntem o particularitate. În plus, fiind spital zonal şi universitar, avem nevoie atât de angajaţi, cât şi de cei aflaţi la funcţiile de conducere. Vom avea o discuţie cu ministerul în acest sens. Sunt convins că vom alege soluţia cea mai bună', a declarat prof. univ. dr. Călin Scripcaru.

În cazul în care ministerul nu va agrea o astfel de organigramă la Spitalul de Neuropsihiatrie şi va decide reducerea uneia din funcţiile de directori, susţine Călin Scripcaru, funcţiile respective vor trebui transformate în şefi de serviciu.

'Pe de-o parte se face economie, pe de alta, nu. Poate vom avea alte cheltuieli mai mari. În cele din urmă vom intra în normalitate, cu sau fără reducerea numărului de directori', a spus prof. univ. dr. Călin Scripcaru.

În prezent, spitalul universitar de neuropsihiatrie Socola, unicul de acest gen din partea estică a ţării, dar cel mai mare din ţară, are 1.075 de angajaţi şi şase directori. Dintre aceştia unul este manager, altul director de cercetare-dezvoltare, un director medical, un altul financiar contabil, un director de resurse umane, unul administrativ şi un altul de îngrijiri.

De asemenea, în cadrul spitalului sunt 860 de paturi, însă unitatea medicală mai are două secţii exterioare cu câte 150 de paturi, precum şi două centre de sănătate mintală.

Spre deosebire de alte unităţi medicale din ţară, Spitalul de Neuropsihiatrie Socola are în propria administrare 250 hectare de teren şi alte două gospodării anexe cu ferme zootehnice şi alte activităţi. Acest fapt face ca Spitalul de Neuropsihiatrie să fie o particularitate pentru sistemul de sănătate românesc.

Un alt spital unde urmează să fie efectuate disponibilizări este Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi, la rândul său unic în zona estică a ţării datorită numărului mare de paturi, cât şi faptului că în mare parte aici îşi desfăşoară activitatea cadre universitare.

Valentin Munteanu, care de două luni este manager al Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi, consideră că organigrama instituţiei este în conformitate cu prevederile legislaţiei. Cu toate acestea, susţine noul manager al instituţiei, organigrama celor aflaţi în funcţie de conducere este 'puţin cam stufoasă' pentru un spital regional de copii care are un necesar de 652 paturi şi aproximativ 1.200 de angajaţi.

'Avem şase directori. Atât cei din conducere, cât şi personalul medical îşi fac meseria la superlativ. Asta am observat de când am preluat conducerea instituţiei. Desigur, legea trebuie respectată, aşa că ne conformăm dacă Ministerul consideră că trebuie să mai reducem din funcţii', a spus Valentin Munteanu.

Prof.univ.dr. Adrian Covic, directorul Spitalului I.C.Parhon, a declarat că 'bună, rea, legea trebuie respectată'.

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat miercuri măsuri de reducere cu 28% a funcţiilor de directori ai spitalelor, fiind în acest sens emis un ordin care prevede reducerea a 577 de funcţii (de la 2.069 la 1.492), vizate în special fiind cele ocupate în prezent prin interimat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Attila Cseke a anunţat reducerea numărului de funcţii de directori din spitale Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat miercuri măsuri de reducere cu 28% a funcţiilor de directori ai spitalelor, fiind în acest sens un ordin care prevede reducerea a 577 de funcţii (de la 2.069 la 1.492), fiind vizate în special cele ocupate în prezent prin interimat.
Ministrul Sănătăţii: Decizia alegerii terenului pentru Spitalul Regional Iaşi va fi una pur tehnică, nu politică Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţă va fi ales "pur tehnic" şi se speră ca alegerea să fie făcută până la finele lunii octombrie.
Iaşi: Cadrele medicale de la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola se pregătesc de grevă Peste 800 dintre membrii Sindicatului Sanitas Iaşi, care lucrează la Spitalul Universitar de Neuropsihiatrie Socola, avertizează că începând de luni vor declanşa noi forme de protest, chiar şi greva generală.
Iaşi: Primarul Mihai Chirica a anunţat că va sesiza DNA referitor la amplasamentul Spitalului Regional de Urgenţe Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că va depune o plângere penală in rem la DNA, nemulţumit fiind de presiunile care se fac în privinţa amplasamentului viitorului Spital Regional de Urgenţe.
Iaşi: Managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Socola, sub control judiciar Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis miercuri seară să îl condamne pe managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Socola, Lucian Ştefan Burlea, la control judiciar, iar în cazul fostului şef al Serviciului Achiziţii, Sebastian Popa, s-a dispus arestarea pentru 30 de zile.
Iaşi: Spitalul de Pediatrie 'Sfânta Maria' are un computer tomograf Medicii de la Spitalul Regional de Urgenţă Pediatrică 'Sfânta Maria' din Iaşi vor putea diagnostica mult mai uşor copiii din Iaşi şi celelalte judeţe ale Moldovei, cu ajutorul unui computer tomograf care va fi dat în folosinţă la începutul anului 2012.