Cele mai citite
 


Galaţi: Anchetă în cazul unei gravide decedate la Spitalul Judeţean
vineri, 26 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi, precum şi Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei din Galaţi au declanşat, fiecare în parte, câte o anchetă, în cazul unei femei de 31 de ani care a murit miercuri, la Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei din Galaţi, la 30 de minute după ce născuse un băieţel perfect sănătos, de 4 kg.
Victima, Fănica Costea, care mai are un băieţel de 6 ani, a născut, luni, pe cale naturală, la Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei, iar rudele îndoliate ale femeii spun că aceasta nu ar fi murit dacă i se făcea cezariană.

În caz, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a deschis un dosar penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Şi la nivelul Spitalului Judeţean Sf. Apostol Andrei se desfăşoară o anchetă internă, supravegheată de Direcţia de Sănătate Publică. În anchetă, vor fi audiaţi medicii care s-au ocupat de gravidă.

Joi la prânz au fost prezentate rezultatele necropsiei în acest caz. Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea, a declarat: ''Concluziile provizorii ale necropsiei medico legale în cazul decesului lehuzei au relevat că moartea nu este violentă, s-a datorat unei insuficienţe cardio-respiratorii, pe fondul unei cardiopatii dilatative. Deocamdată nu putem spune că este o culpă medicală. În plus, aşteptăm rezultatele unui examen microscopic care poate în cel mai nefericit caz arăta o embolie amniotică, situaţie nefericită pentru că este o complicaţie gravă cu 80% mortalitate''.

Potrivit dr. Valentin Boldea, afecţiunea cardiacă a femeii nu a fost provocată de naştere, ci a fost agravată de aceasta.

Şeful DSP a precizat că ancheta internă va continua zilele ce urmează. Deocamdată, rudele femeii nu au depus o plângere la Colegiul Medicilor, spunând că nu vor altceva decât să se concentreze pe funeralii.

Pe de altă parte, având în vedere că este vorba despre un caz de deces la mai puţin de 24 de ore de la o intervenţie medicală, poliţiştii gălăţeni au demarat o anchetă în acest caz, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, inspector Cristina Tatulici.

Rezultatele necropsiei şi al anchetei din spital vor fi, ulterior, trimise unei comisii de avizare IML, singura în măsură să stabilească dacă este vorba despre culpă medicală sau nu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Dosar penal în cazul decesului femeii care a făcut operaţie de liposucţie Poliţiştii şi procurorii gălăţeni s-au autosesizat în cazul femeii care a decedat, marţi, la Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei din Galaţi, după ce a suferit o operaţie de liposucţie la o clinică privată din localitate.
Galaţi: Anchetă în cazul bebeluşului decedat la câteva ore după externare Galaţi, 3 nov /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a informat Ministerul Sănătăţii şi a solicitat Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi efectuarea unei anchete interne în cazul bebeluşului care a decedat, în urmă cu cinci zile, la câteva ore după ce fusese externat din spitalul gălăţean...
Galaţi: Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Municipal din Tecuci Un medic ginecolog din Tecuci este acuzat de două femei din comuna gălăţeană Umbrăreşti că şi-au pierdut copiii la naştere pentru că doctorul ar fi refuzat să vină la spital, iar medicul de gardă nu a fost lăsat să ia o decizie.
Galaţi: Anchetă epidemiologică la o şcoală, după ce o profesoară a fost depistată cu TBC Direcţia de Sănătate Publică(DSP) din Galaţi a declanşat o anchetă epidemiologică la Şcoala nr. 42 din localitate, după ce o profesoară a fost depistată cu TBC şi internată la Spitalul de Pneumoftiziologie, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă după decesul unui pacient Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi s-a autosesizat şi a declanşat o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă în urma decesului unei persoane operate în unitatea sanitară de unde ar fi contactat o infecţie intraspitalicească.
Alba: Dosar penal deschis în cazul unei fetiţe ce a murit în urma înţepării într-un cui Poliţia şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba cercetează împrejurările în care o fetiţă de 11 ani, aflată în plasament maternal, a murit la câteva zile după ce s-a înţepat accidental în picior într-un cui, minora fiind tratată anterior decesului în patru spitale.