Cele mai citite
 


Telemedicina, proiect implementat în premieră în Regiunea 7 Centru
luni, 23 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Târgu Mureş, 23 feb /Agerpres/ - Subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a participat, luni, la Prefectura Mureş, la o întâlnire cu directorii de spitale şi cu cei ai Direcţiilor de Sănătate Publică din Regiunea 7 Centru - Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Alba şi Sibiu - precum şi din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Cu acest prilej, au fost discutate aspecte legate de începerea proiectului "Telemedicina", finanţat prin Banca Mondială, care va fi implementat în premieră în Regiunea 7 Centru.

Potrivit lui Raed Arafat, proiectul se realizează cu ajutorul serviciilor de telecomunicaţii speciale, costă 1,6 milioane de euro (din care au fost cheltuiţi, până în prezent, 890.000 de euro) şi, în perspectivă, se doreşte extinderea acestuia la nivelul întregii ţări.
Arafat a arătat că judeţul Mureş are experienţă pe Telemedicină, întrucât acest sistem a fost implementat pe maşinile de urgenţă încă din anul 2003 şi a subliniat că acest sistem vine atât în sprijinul medicilor care pot cere ajutorul colegilor din alte spitale, în situaţii critice, cât şi al pacienţilor, care beneficiază de servicii medicale de calitate.
Telemedicina este un sistem integrat de comunicaţii, care permite transmisia "live" a analizelor medicale ale pacientului către o altă unitate spitalicească, pentru luarea cât mai rapidă a deciziilor care se impun.
În cadrul acestui sistem camerele de resuscitare din unităţile de primiri urgenţe sau, dacă nu sunt, camera de resuscitare din zona de primiri urgenţe din spitalele mici vor fi conectate la Unitatea de Primiri Urgenţe Mureş, atât audio-video, cât şi pentru transmisia de date medicale.
Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Mureş, Cristina Manoilă, a precizat că transmisia de date asupra identităţii şi stării de sănătate a pacientului va fi securizată. AGERPRES/ (Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.