Cele mai citite
 


Tulcea: Funcţiile de conducere la Spitalul Judeţean de Urgenţă, ocupate interimar
vineri, 26 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toate cele cinci funcţii de conducere din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea sunt ocupate în condiţii de interimat, ca urmare a faptului că mandatul de director general al unităţii a expirat încă de la finele anului trecut.
Directorul SJU, Ion Popescu, a declarat joi pentru AGERPRES că în condiţiile în care mandatul său de manager general a expirat în decembrie 2009 şi celelalte patru funcţii de conducere ale unităţii sunt ocupate în prezent în condiţii de interimat.
'Întotdeauna în spital am mers pe un număr minim de posturi de conducere, astfel că la ora actuală există un post de director general, unul de director economic, unul de director medical, unul de director administrativ şi unul de director de îngrijiri medicale', a afirmat directorul Ion Popescu.
El a mai spus că numărul actual al funcţiilor de conducere din SJU corespunde cu noile cerinţe ale ministerului de resort, potrivit cărora în unităţile sanitare clinice cu peste 400 de paturi trebuie să existe numai cinci asemenea funcţii.
'Încă nu am citit ordinul privind reducerea funcţiilor de conducere, dar am transmis Ministerului Sănătăţii situaţia din spitalul nostru şi aşteptăm cu interes şi următoarele modificări legislative, respectiv cele privind descentralizarea sistemului sanitar. În opinia mea, trecerea SJU în administrarea Consiliului Judeţean este un lucru bun, având în vedere faptul că o propunere va putea fi pusă în aplicare mai curând decât acum. Trebuie luat în considerare faptul că ministerul de resort are în subordine peste 500 de spitale care transmit zilnic situaţii, iar instituţia are mai puţine posturi ocupate decât cele prevăzute de organigramă', a precizat directorul Popescu.
Potrivit acestuia, numărul paturilor din SJU este de circa 800.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat miercuri măsuri de reducere cu 28% a funcţiilor de directori ai spitalelor, semnând în acest sens un ordin care prevede reducerea a 577 de funcţii (de la 2.069 la 1.492), fiind vizate în special cele ocupate în prezent prin interimat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Fostul manager al SJU, neîncrezător în strategia întocmită de Banca Mondială Fostul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea, liberalul Ion Popescu, şi-a exprimat joi, în timpul unei conferinţe de presă susţinută la sediul organizaţiei PNL, neîncrederea în studiile realizate de-a lungul timpului pentru modernizarea unităţii spitaliceşti din municipiu.
Tulcea: Conducerea interimară a Spitalului Judeţean, preluată de un medic bucureştean Conducerea interimară a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea a fost preluată de medicul bucureştean Tudor Năstăsescu, administraţia judeţului propunându-şi ca în următoarele două luni să asigure continuitatea activităţii secţiei Pediatrie a spitalului cu sprijinul medicilor tulceni.
Tulcea: Spitalul Judeţean de Urgenţă va avea un nou director Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea va avea, începând de luna viitoare, o nouă conducere, actualul director, Iosif Roşca, depunându-şi dosarul pentru a ieşi la pensie.
Fostul manager al SCJU Arad consideră inoportună mutarea Maternităţii în noua clădire destinată Spitalului TBC Arad, 29 mar /Agerpres/- Fostul manager şi director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Adrian Wiener, consideră inoportună mutarea Secţiei de Obstetrică - Ginecologie a SCJU în noua clădire, destinată iniţial Spitalului TBC şi construită în cartierul Grădişte, scoţând în evidenţă...
Tulcea: Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, o prioritate pentru Sănătatea tulceană Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea şi extinderea acestuia trebuie să constituie o prioritate pentru Sănătatea tulceană, potrivit Strategiei de dezvoltare a asistenţei medicale în judeţ pentru următorii cinci ani, întocmită de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
Covasna: Fostul director al Spitalului Judeţean va prelua conducerea Serviciului de Ambulanţă Torok Zsuzsanna, fost manager general al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, va prelua conducerea Serviciului de Ambulanţă Covasna, în urma câştigării concursului pentru funcţia de director.