Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Spitalul Judeţean ar putea pierde doi directori
vineri, 26 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa ar putea rămâne fără doi directori, după ce ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că va opera reduceri la nivelul funcţiilor de conducere din unităţile medicale, fiind vizaţi în special directorii administrativi, de resurse umane sau IT.
În acest moment, Comitetul director al spitalului din Bistriţa, unitate cu peste 1.190 de paturi, este format din şase persoane cu funcţii de conducere: managerul general, directorul medical, directorul administrativ, directorul financiar-contabil, directorul de resurse umane şi directorul de îngrijiri.
Potrivit intenţiilor ministrului Sănătăţii, spitalul ar trebui să rămână doar cu patru funcţii de conducere: manager, director medical, director financiar-contabil şi director de îngrijiri.
'Deocamdată, a fost vorba doar de intenţii anunţate printr-un comunicat de presă. Aşteptăm să apară ordinul de ministru şi vom vedea ce vom face. Oricum, ministerul nu prea are ce reduce, pentru că spitalele sunt deficitare la toate nivelurile', a declarat directorul de resurse umane al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Olimpia Cucu.
Spitalul din Bistriţa este singura unitate cu paturi din judeţ care excede prevederile anunţate de ministrul Cseke Attila. În rest, spitalele orăşeneşti din Năsăud şi Beclean funcţionează cu doar trei funcţii de conducere (manager, director medical, director financiar-contabil), iar Centrul de sănătate Teaca şi Preventoriul TBC pentru copii din Ilişua au numai manager şi director financiar-contabil.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat miercuri măsuri de reducere cu 28% a funcţiilor de directori ai spitalelor, fiind emis în acest sens un ordin care prevede reducerea a 577 de funcţii (de la 2.069 la 1.492), vizaţi în special fiind cei care ocupă în prezent posturile prin interimat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Numărul de paturi din spitale va fi redus cu 12% Numărul de paturi din cele cinci unităţi spitaliceşti existente în judeţul Bistriţa-Năsăud va fi redus cu circa 12%, adică cu maximum 200 de paturi, potrivit directorului Autorităţii Judeţene de Sănătate Publică, Anca Andriţoiu.
Cseke Attila: Am primit deja propuneri legate de reducerea rezidenţiatului Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Bistriţa, că deja a început să primească propuneri concrete de reducere a rezidenţiatului din partea unor universităţi, printre acestea numărându-se şi Universitatea de Farmacie şi Medicină din Târgu Mureş.
Ministrul Attila Cseke a anunţat reducerea numărului de funcţii de directori din spitale Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat miercuri măsuri de reducere cu 28% a funcţiilor de directori ai spitalelor, fiind în acest sens un ordin care prevede reducerea a 577 de funcţii (de la 2.069 la 1.492), fiind vizate în special cele ocupate în prezent prin interimat.
Bistriţa-Năsăud: Angajaţii Spitalului orăşenesc Năsăud au încasat salarii mai mici cu 40% Bistriţa, 17 nov /Agerpres/ - Cei aproximativ 240 de angajaţi ai Spitalului orăşenesc Năsăud s-au trezit cu salariile pe luna octombrie diminuate cu 40%, după ce conducerea unităţii spitaliceşti a decis ca banii primiţi de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud să fie folosiţi...
Ministrul Sănătăţii: Investigaţiile în cazurile copiilor infectaţi cu E-coli continuă; rezultatele prezentate de Cantacuzino, doar un fragment Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat vineri, la Bistriţa, că ancheta în cazul copiilor infectaţi cu bacteria E-coli nu este finalizată şi că rezultatele prezentate de Institutul Cantacuzino reprezintă "o mică fotografie din tot acest proces".
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.