Cele mai citite
 


Parteneriat între Ministerul Sănătăţii şi Federaţia Sanitas
vineri, 26 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat joi că îşi doreşte pentru anul 2010 un parteneriat, pentru că este un an greu din punct de vedere financiar.
La finalul unei şedinţe a Biroului executiv al Sanitas, ministrul Sănătăţii a declarat că, în acest an, trebuie luate anumite măsuri de eficientizare în sistem, care vor fi resimţite de către angajaţi, dar care peste care se poate trece printr-un dialog permanent.
El a susţinut că nu a discutat despre disponibilizări întrucât există o lipsă de personal medical. 'Există multe specializări neacoperite şi nu se pune problema concedierilor sau a demiterilor', a precizat ministrul.
Ministrul Sănătăţii a anunţat că vor exista discuţii cu sindicatele în ceea ce priveşte personalul administrativ, acolo unde este o creştere semnificativă se vor lua măsuri.
În ceea ce priveşte aplicarea legii unice de salarizare, ministrul Cseke Attila a spus că sunt mici indavertenţe care urmează să fie corectate.
O eventuale rectificare de buget nu a fost luată în discuţie, ministrul Sănătăţii amintind, între eventuale măsuri de eficientizare a sistemului, externalizarea unor servicii pentru care există termeni legislativ şi care se şi aplică.
Ministrul a afirmat că există disponibilitate şi este pentru un dialog permanent cu sindicatele. 'Am avut un dialog eficient cu reprezentanţii Sanitas, ne dorim pentru 2010 un parteneriat pentru că este un an greu din punct de vedere financiar', a spus Cseke Attila.
El a făcut referire şi la faptul că a avut o întâlnire cu ministrul Finanţelor, fără a da însă alte detalii.
La rândul său, preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, a spus că există disponibilitatea din partea ministrului pentru dialog. El a recunoscut deficitul existent de personal medical, context în care nu se pot face disponibilizări.
Marius Petcu a menţionat însă că nu exclude eventuale situaţii conflictuale pe parcursul anului. El a mai spus că este necesar să mai aibă loc o întâlnire la care să vină şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, gestionarul fondurilor pentru sănătate.
'Suntem mulţumiţi de această întâlnire, şi dorim un parteneriat având în vedere că este o perioadă complicată. Este necesară o comunicare mai directă şi o consultare. Este o perioadă de evaluare şi la sfârşitul ei vom vedea situaţia', a spus preşedintele Sanitas.
Acesta a precizat că nu a discutat un eventual calendar al protestelor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Reprezentanţii Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate, la discuţii cu Eugen Nicolăescu şi Liviu Voinea Reprezentanţii Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate participă miercuri, la sediul Ministerului Sănătăţii, la discuţii pe tema revendicărilor medicilor.
Ministerul Sănătăţii şi sindicaliştii de la Sanitas au identificat soluţii pentru majorarea sporurilor salariale şi a veniturilor Bucureşti, 7 apr /Agerpres / - Ministerul Sănătăţii va colabora cu Federaţia Sanitas, astfel încât să fie reglementat "pozitiv" modul de acordare a sporurilor salariale, iar din a doua jumătate a anului să se poată realiza şi o majorare a veniturilor, a declarat ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu...
Marius Sepi (Sanitas): Dacă se va ajunge la şomaj, se vor acorda plăţi compensatorii Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat marţi, la Târgu Mureş, că în urma discuţiei cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a stabilit ca, dacă se va ajunge în cele din urmă la disponibilizarea unor persoane din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publice (DSP), să se acorde...
Ministrul Sănătăţii şi şeful CNAS s-au întâlnit cu delegaţia FMI Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, au avut marţi o întâlnire de aproape trei ore cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Jeffrey Franks, în cadrul căreia a anunţat că a cerut pentru sistemul de sănătate o rectificare...