Cele mai citite
 


Prahova: Prim angiograf pentru diagnosticul şi tratamentul coronarian, la Spitalul Judeţean din Ploieşti
vineri, 26 februarie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a fost pus în funcţiune, joi, primul angiograf cu ajutorul căruia vor putea fi investigate şi tratate bolile de inimă, potrivit declaraţiilor dr. Dumitru Predescu, şeful Secţiei de Cardiologie a spitalului ploieştean.
Predescu a mai afirmat că un astfel de aparat era foarte necesar într-un judeţ cu o populaţie de aproape 850.000 de locuitori, secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti fiind singura care există în judeţ.
'Bolile de inimă au o incidenţă foarte mare în rândul populaţiei din judeţ, anul trecut având peste 9.000 de internări în secţia de cardiologie, în Prahova fiind înregistrate cu boli de inimă aproape 40.000 de persoane', a mai precizat Predescu.
Secţia de Cardiologie a spitalului dispune de 90 de paturi, dar în prezent sunt internaţi peste 120 de bolnavi, numai în ultima gardă necesitând internarea 40 de persoane.
Cazurile care necesitau investigaţii şi tratament, precum implantarea de stimulatoare cardiace şi aparate stent erau direcţionate până în prezent către spitalele din Bucureşti sau din alte centre universitare din ţară.
Investigaţia invazivă a arterelor coronariene şi implantarea de stimulatoare se poate face acum şi la Ploieşti, a afirmat medicul cardiolog Marian Albu, precizând că pacienţii trebuie să suporte preţul implanturilor, care variază între 200 euro şi 2.000 de euro, pentru că laboratorul deschis la Ploieşti nu a fost încă inclus, de către Ministerul Sănătăţii, în cadrul programului naţional pentru astfel de intervenţii.
Costul angiografului de la Ploieşti este de 800.000 euro, fiind suportat de Ministerul Sănătăţii, la care se adaugă contribuţia Consiliului Judeţean Prahova, de aproape 200.000 euro pentru instalarea sofft-ului.
În laboratorul în care funcţionează angiograful lucrează un medic specialist şi patru asistenţi pregătiţi la Spitalul Fundeni.
Medicul Marian Albu a declarat că 'în cursul acestui an nu se pot efectua mai mult de 700 de intervenţii de implant a stimulatoarelor şi stent-urilor pentru că nu se pot face mai mult de patru investigaţii pe zi, fiind necesară aducerea a cel puţin încă unui medic specialist pentru creşterea numărului zilnic de investigaţii în cadrul laboratorului'. La un număr de 700 de investigaţii complete, costurile de funcţionare a laboratorului se ridică la 700.000 de lei anual.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Cosma a declarat că sănătatea reprezintă o prioritate în acest an şi în acest sens Spitalul Judeţean va fi dotat în leasing cu echipamente care nu au mai fost înlocuite de mai mulţi ani, suma alocată fiind de aproximativ cinci milioane euro.
'În acest an se va începe şi modernizarea la standarde europene a saloanelor, care este o acţiune care va dura trei ani şi care va completa investiţia de anul trecut de schimbare a instalaţiei de încălzire în valoare de 600.000 euro', a mai precizat Cosma.
De asemenea, luna viitoare va fi depus pentru finanţare prin Fondul de Mediu, un proiect care vizează anveloparea termică a clădirii pentru creşterea gradului de confort.
Odată cu punerea în funcţiune a angiografului, Ploieştiul devine singurul oraş din ţară care dispune de un astfel de echipament performat fără a fi centru universitar de medicină. În ţară sunt funcţionale 10 astfel de aparate.
Notare
Comentarii
de a.j.
un lucru bun facut in ploiesti.bv lor

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Anchetă internă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în paralel cu cea a Ministerul Sănătăţii Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a demarat o anchetă care se desfăşoară în paralel cu cea dispusă, marţi, de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în urma declaraţiilor unui medic primar de chirurgie generală apărute în presă privind condiţiile în care se desfăşoară activitatea...
Prahova: Nereguli depistate de inspectorii DSP la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova au depistat o serie de nereguli la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă în urma unor declaraţii ale medicului primar de chirurgie generală Dan Oprea apărute în presă privind condiţiile în care...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Prahova: Donaţie de paturi pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti O donaţie de 40 de paturi acţionate electric a sosit, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, din partea unei clinici medicale din Passau, Germania.
Prahova: Prinţul Paul, internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Ploieşti, 9 dec /Agerpres/- Prinţul Paul Philippe, care ar fi vizat în dosarul retrocedărilor ilegale în care procurorii DNA efectuează miercuri mai multe percheziţii, se află internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.
Prahova: Comisia de la Ministerul Sănătăţii a ajuns pentru anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Comisia de la Ministerul Sănătăţii care va efectua o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a ajuns miercuri la această unitate sanitară, controlul urmând să se desfăşoare pe parcursul a trei zile.