Cele mai citite
 


Călăraşi: Focar de rabie în localitatea Săruleşti Gară
vineri, 26 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Călăraşi a emis un ordin privind declararea de focar de rabie în satul Săruleşti Gară şi activarea unităţilor locale de sprijin.
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Silvică şi Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi vor acţiona în conformitate cu prevederile planului de măsuri care se aplică pentru eradicarea focarului de rabie.
S-a instituit zonă epizootică pe o rază de 30 de km în jurul localităţii Săruleşti Gară şi s-au activat unităţile locale de sprijin de la nivelul localităţilor Săruleşti, Ileana, Tămădău Mare, Gurbăneşti şi Nicolae Bălcescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Măsuri luate de autorităţi după apariţia a trei cazuri de rabie Botoşani, 31 oct /Agerpres/- Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Direcţia de Sănătate Publică au declanşat anchete pentru depistarea tuturor animalelor şi persoanelor care ar fi putut să se îmbolnăvească, ca urmare a înregistrării a trei cazuri de rabie, a anunţat, miercuri...
Satu Mare: Măsuri speciale după deschiderea focarului de rabie Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare împreună cu Primăria municipiului Satu Mare au luat unele măsuri pentru prevenirea răspândirii rabiei în oraş, după descoperirea unui focar.
Brăila: Focar de rabie, instituit din cauza unei vulpi turbate Brăila, 30 nov /Agerpres/ - Peste 10 de localităţi din judeţul Brăila se află în carantină de gradul al III-lea, după ce a fost confirmat un focar de rabie la o vulpe din comuna Râmnicelu, se arată într-un comunicat de presă remis marţi de Prefectura Brăila.
Focar de rabie în centrul municipiului Iaşi Autorităţile locale din Iaşi au intrat în alertă, joi după-amiază, după ce o pisică fără stăpân a fost diagnosticată cu rabie.
Mureş: În premieră, nu s-a semnalat niciun focar de rabie pe parcursul anului trecut în judeţ Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş, Vasile-Liviu Oprea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că în premieră în ultimii ani, pe raza judeţului nu a fost semnalat niciun focar de rabie în anul 2015, iar aceasta s-ar datora campaniilor de vaccinare antirabică...
Gorj: Focar de rabie în localitatea Runcu Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au depistat pe raza comunei Runcu un focar de rabie, după ce un localnic a anunţat că a găsit în curtea casei o vulpe moartă, ucisă de unul dintre câinii săi, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful DSVSA, Ion Iliuţă...