Cele mai citite
 


Numai jumătate dintre români se spală pe mâini după ce merg la toaletă
vineri, 26 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Campania începută în 2008 de către Dove - educaţie pentru spălatul pe mâni -, continuă şi în 2010, avându-se în vedere educaţia, atât a elevilor, cât şi a adulţilor, pentru o igienă totală, a declarat joi Liliana Caimacan, director Dove.
Ea a precizat că, potrivit statisticilor, în lume un milion de oameni mor din lipsă de igienă, sigur nefiind şi cazul României, dar şi în ţara noastră obiceiul spălatului pe mâini este adeseori ignorat. Campania este susţinută de Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, şi se desfăşoară în şcoli, în spitale.
Prin această campanie se distribuie materiale promoţionale, dar şi produse pentru igienă - săpun şi săpun lichid. Pe parcursul 2010, compania Dove a asigurat necesităţile de săpun lichid pentru două spitale - Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' şi Spitalul Universitar.
Dr. Dana Jianu, medic chirurgic, estetician şi plastician, a accentuat asupra necesităţii spălării mâinilor. Ea a spus că pe mâini se află peste 4.700 de tipuri de microorganisme care sunt diferit repartizate pe mâna stângă şi dreaptă, comune fiind numai 150. Femeile sunt mai expuse acestor microogansime datorită faptului că au PH mai mare, a precizat medicul.
Ea a accentuat asupra necesităţii spălării mâinilor pentru că microbii care sunt pe mâini pot să dea anumite afecţiuni, cea mai cunoscută fiind hepatita A, sau boala mâinilor murdare, diferite tipuri de infecţii, dar şi boli diareice acute.
Dr. Dana Jianu a mai explicat că după ce ne spălăm pe mâini, mâinile rămân curate aproximativ două ore, adică fără bacterii şi microorganisme. De asemenea, doar jumătate dintre români se spală pe mâini după ce folosesc toaleta, în condiţiile în care prevenţia este foarte importantă şi trebuie făcută atât pentru igienă, dar şi pentru un aspect plăcut al mâinii.
Prezentă la campanie, Elisabeta Lipă, preşedinta Clubului Dinamo, a spus că susţine această campanie pentru că este importantă pentru sănătate şi mai ales pentru copii. Ea a adăugat că n-ar trebui să existe astfel de campanii, obiceiul spălatului pe mâini ar fi trebuit să fie unul firesc.
Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Oana Badea, a subliniat că ministerul susţine acestă campanie şi este partener. În educaţie, a afirmat ea, ideea exemplului personal este foarte importantă. 'Trebuie să dezvoltăm deprinderile la copii pentru o igienă personală, pentru spălat pe mâini', a spus Oana Badea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu Ipsos: 80% dintre romani au probleme dentare Pe fondul unei nevoi ridicate a romanilor pentru informare cu privire la igiena orala, GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare Romania si Wrigley Romania au lansat campania „Zambeste Romania”, axata pe constientizarea problemelor privind importanta sanatatii orale si educarea in aceasta arie.
Bacău: 20 de cazuri de hepatită A, înregistrate în localitatea Slobozia Nouă Un focar de hepatită acută virală de tip A, maladie cunoscută şi sub denumirea de 'boala mâinilor murdare', a fost înregistrat în satul Slobozia Nouă, din comuna băcăuană Stănişeşti.
Mituri despre igiena intimă. Ce este corect şi ce nu? Igiena intimă feminină rămâne încă o temă tabu, în ciuda importanţei majore pe care aceasta o are în îngrijirea şi sănătatea oricărei femei. Mai mult, lipsa de informare în legătură cu acest obicei zilnic poate cauza grave probleme de sănătate şi poate influenţa în mod serios viaţa de cuplu...
Hunedoara: Focar de hepatită A, într-o zonă din oraşul Petrila; o sută de copii au fost vaccinaţi Un număr de 17 cazuri de hepatită A au fost semnalate în patru blocuri învecinate din oraşul Petrila, în Valea Jiului, medicii apreciind că de vină pentru apariţia bolii sunt condiţiile improprii în care trăiesc familiile din acea zonă, o mare parte din locuinţe fiind debranşate de la reţeaua de alimentare...
Hepatita A Hepatita A (“hepatita infectioasa” sau “boala mainilor murdare”) Calea principala de transmitere este cea digestiva, prin alimente si apa contaminate cu fecale de la o persoana infectata, si rareori prin contact cu sange infectat.
Botoşani: Numărul persoanelor care au contactat hepatita A, de peste 10 ori mai mare decât în 2015 Numărul cazurilor de hepatită A din judeţul Botoşani a crescut, în primele nouă luni ale acestui an, de peste 10 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat, pentru AGERPRES, epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică, medical Ecaterina Chihaia.