Cele mai citite
 


Maramureş: Angiograf pentru secţia de cardiologie
vineri, 26 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean Baia Mare a dat, joi, în folosinţă un angiograf, aparat destinat secţiei de cardiologie, în valoare de 1,2 milioane lei.
Investiţia va reduce numărul pacienţilor din Maramureş şi judeţele limitrofe care erau nevoiţi să meargă pentru investigaţii medicale la spitalele Cluj şi Târgu Mureş.
Directorul Spitalului Judeţean Baia Mare, dr. Călin Pop, a declarat la inaugurarea secţiei medicale, că în România există zece asemenea aparate folosite la diagnosticarea bolilor coronariene ori arteriale.
La testele tehnice a aparatului a fost prezent medicul specialist Lucian Mărginean, din Târgu Mureş, acesta urmând să colaboreze cu medicii din spitalul judeţean Maramureş.
Angiograful a fost achiziţionat prin sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Maramureş.
Aparatul întrebuinţează tehnica de vizualizare a vaselor de sânge în interior, realizat prin injectarea unei substanţe de contrast. Metoda permite cardiologului să identifice blocajele care pot inhiba afluxul de sânge, provocând dureri organismului. Aparatul mai poate fi utilizat în descoperirea unor afecţiuni ginecologice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IUBCvT Târgu Mureş a reuşit a şasea operaţie de transplant de cord din acest an Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş a reuşit, marţi noaptea, al şaselea transplant de cord de la începutul acestui an, fiind deocamdată singurul centru de profil din România care a făcut astfel de intervenţii în 2016.
Maramureş: Spitalul Judeţean de Urgenţă a dat în folosinţă un aparat RMN Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare a pus, miercuri, în funcţiune noul aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN), investiţie suportată parţial de Consiliul Judeţean Maramureş.
UMF Târgu Mureş a lansat campania 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul 'Zilelor inimii' Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, lansarea campaniei 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul evenimentelor 'Zilelor inimii', organizate în colaborare cu Institutul de Urgenţă pentru Boli Ca...
Maramureş: Investiţii în valoarea de 76.000 de euro în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare a investit aproape 76.000 de euro în dotarea şi amenajarea unor secţii medicale.
Maramureş: Jandarmii, impliacţi într-o acţiune caritabilă pentru două fetiţe care necesită intervenţii chirurgicale Baia Mare, 18 mar /Agerpres/- Sublocotenentul Călin Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că instituţia se va implica în sprijinirea a două cazuri umanitare alături de alte entităţi din judeţ.
Comunicat de presă - Reţeaua de sănătate Regina Maria Reţeaua REGINA MARIA inaugurează primul campus medical din Târgu Mureş - o investiţie de 1.7 milioane de euro