Cele mai citite
 


Harghita: Managerii spitalelor, de acord cu decizia ministrului Cseke Attila
vineri, 26 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerii celor mai mari spitale din Harghita sunt de acord cu decizia ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, de reducere a numărului de directori şi susţin că măsura este justificată pe timp de criză.
Managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a salutat, joi, intenţia Ministrului Sănătăţii, precizând că trebuie reduse cheltuielile, iar spitalele trebuie să se adapteze noilor condiţii economice.
Dr. Demeter a spus că a încercat, în urmă cu mai mult timp, să facă o reducere a numărului de directori de la spitalul pe care îl conduce, dar s-a lovit de opoziţia membrilor Comitetului Director.
'Noi am încercat o acţiune similară, de reducere a numărului de directori dar, pentru că este democraţie, Comitetul Director a votat împotrivă şi nu am putut face reducerea', a declarat pentru AGERPRES managerului clinicii.
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are şase directori şi, în opinia dr. Demeter, cel puţin un post va fi redus.
'Aşteptăm măsurile ministerului, dar avem şi noi planurile noastre de restructurare', a mai spus dr. Demeter.
La rândul său, directorul Spitalului Municipal din Odorheiu Secuiesc, Lukacs Antal, consideră că sunt multe spitale în ţară care au exagerat în ceea ce priveşte numărul de directori şi este de părere că pe timp de criză trebuie să se facă economie. În ceea ce priveşte clinica pe care o conduce, Lukacs Antal a explicat că aici lucrează doar trei directori, atât cât prevede legea şi nu se va face nicio reducere.
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc dispune de 831 de paturi, în vreme ce la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc sunt 607 paturi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Spitalul Judeţean amenajează un laborator de urgenţă, în urma neînţelegerilor cu firma care furniza aceste servicii Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc amenajează un laborator de urgenţă în incinta unităţii sanitare, în urma unor neînţelegeri cu firma care furniza de aproximativ 15 ani aceste servicii medicale.
Conducerea SJU Harghita: Donarea de organe este încă o temă foarte sensibilă şi insuficient înţeleasă şi promovată Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc şi medicii implicaţi în prima prelevare multi-organ din istoria unităţii sanitare au precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că donarea de organe este o temă foarte sensibilă şi insuficient promovată.
Harghita: O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Miercurea Ciuc, 18 iun /Agerpres/- Mai multe echipe de medici specialişti au efectuat sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, o nouă prelevare de multi-organ, donatorul fiind un bărbat de 51 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral şi a intrat în moarte cerebrală.
Harghita: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă, amendată cu 30.000 lei de Garda de Mediu Miercurea Ciuc, 18 dec/Agerpres/- Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost amendată de Garda de Mediu Harghita cu suma de 30.000 lei pentru că nu a respectat legea în timpul procedurii de dezafectare a unor rezervoare cu combustibil lichid.
Harghita: Aproximativ 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean, în pericol să fie disponibilizaţi Aproximativ 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc ar putea fi disponibilizaţi întrucât conducerea clinicii nu dispune de fondurile necesare plăţii unor drepturi salariale restante, pe care sindicaliştii le cer în instanţă.
Harghita: Deficitul de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc este în scădere Deficitul de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc este în scădere, după ce tineri specialişti au reînceput să se îndrepte către această unitate sanitară.