Cele mai citite
 


Republicanii nu vor să sprijine reforma sistemului medical propusă de Obama
vineri, 26 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Republicanii i-au joi cerut preşedintelui Barack Obama să vină cu o nouă abordare pentru reducerea costurilor din sistemul sanitar, relatează AP.
Reprezentantul republicanilor la summitul asupra reformei medicale, senatorul Lamar Alexander, a declarat la deschiderea evenimentului că preşedintele Obama ar trebui să renunţe la legea asigurărilor medicale votată în Senat de majoritatea democrată la 24 decembrie şi să o ia de la zero. Lamar a susţinut că republicanii reprezintă vederile unui mare număr de americani care se opun abordării democrate.

El a adăugat totuşi că republicanii sunt de acord cu multe dintre ideile preşedintelui referitoare la controlul costurilor medicale şi că ambele părţi ar trebui să coopereze 'pas cu pas pentru îndeplinirea acestui scopul'. Legea democraţilor 'e ca o maşină ce nu poate fi luată în service şi reparată; de aceea trebuie să o luăm de la capăt', a încheiat parlamentarul republican.

Lidera Camerei Reprezentanţilor, deputata democrată Nancy Pelosi, a replicat că acum e prea târziu să se reia de la început examinarea legea sănătăţii propusă de Obama. Ea a insistat că renunţarea la varianta democrată nu este o opţiune reală, iar colegii ei diplomaţi sunt hotărâţi să meargă înainte cu o reformă exhaustivă a sănătăţii care să fie relevantă pentru vieţile americanilor.

Pelosi a menţionat că multe pasaje din legea reformei medicale provin de la republicani şi de aceea propunerea legislativă merită sprijinul lor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Barack Obama propune includerea a patru idei republicane în proiectul său de reformă a sănătăţii Preşedintele american, Barack Obama, a propus marţi includerea în proiectul de lege al reformei sanitare a patru iniţiative ale aleşilor republicani, pentru a obţine susţinerea acestora în adoptarea legii, relatează AFP.
Obama propune un proiect de reformă medicală de 1.000 de miliarde de dolari Preşedintele Barack Obama a înaintat un plan de servicii medicale în valoare de aproape o mie de miliarde de dolari, întins pe o perioadă de 10 ani, plan ce ar da guvernului american posibilitatea de a descuraja creşterile excesive ale preţurilor la asigurările integrale private de sănătate, care i-au...
Reforma sănătăţii: Obama acuzat de colaborare cu industria farmaceutică Pentru a asigura adoptarea reformei în domeniul asigurărilor medicale în 2010, echipa preşedintelui american Barack Obama a stabilit o colaborare neobişnuită cu industria farmaceutică, dezvăluie documente făcute publice de o comisie a Congresului, relatează France Presse.
Barack Obama a promulgat reforma istorică a asigurărilor de sănătate Barack Obama a promulgat marţi reforma istorică a asigurărilor de sănătate vizând extinderea asigurării la 32 de milioane de americani, relatează agenţiile internaţionale de presă.
Legea administraţiei Obama privind reforma în sănătate, declarată neconstituţională de un tribunal din Virginia Un judecător din statul american Virginia a declarat neconstituţională legislaţia administraţiei Obama de reformă a sistemului de asigurări medicale, relatează Associated Press.
SUA: După ani întregi de dispută, reforma sistemului de sănătate face primii paşi După ani de aprigă dispută, reforma sistemului de sănătate a lui Barack Obama, destinată să ofere, începând cu ianuarie 2014, asigurări de sănătate subvenţionate pentru milioane de americani, s-a concretizat marţi odată cu deschiderea înregistrărilor online, relatează AFP.