Cele mai citite
 


Călăraşi: Peste 20 de noi cazuri de infecţie cu HIV/SIDA, în anul 2009
duminică, 28 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 21 de cazuri noi de infecţie cu HIV/SIDA, dintre care şase cu HIV şi 15 de SIDA, au fost înregistrate în anul 2009 la nivelul judeţului Călăraşi.
'Infectia HIV în rândul populaţiei din judeţul Călăraşi continuă sa facă noi victime, deşi putem deţine controlul transmiterii infecţiei' a declarat vineri medicul epidemiolog dr. Camelia Truică.

Din totalul de 10.041 persoane cunoscute cu infecţie HIV/SIDA în România în luna decembrie 2009, un număr de 5.284 (peste 50% din cazurile cunoscute infectate HIV/SIDA ) au vârsta între 20 şi 24 ani.

'Este trist şi revoltător faptul că după 20 de ani de la mediatizarea şi informarea populaţiei cu toate mijloacele posibile asupra faptului că în România există infecţia HIV, că România are cohorte de populaţie cu incidenţă mare a infecţiei HIV, că în prezent căile de transmitere sunt calea sexuală şi materno-fetală, comportamentul la risc să rămână neschimbat, şi mă refer în principal la comportamentul sexual' a adăugat medicul epidemiolog.

În România, în decembrie 2009 erau raportaţi un număr de 10.041 pacienţi în viaţă, iar de la descoperirea bolii 5.561 de români i-au fost victime.

În lume trăiesc peste 33 milioane de persoane infectate, iar anul trecut 2,5 milioane de oameni au murit de SIDA.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Incidenţa HIV/SIDA, în creştere în judeţ; 25 noi cazuri şi 5 decese în 2015 Asociaţia Red Ribbon implementează în judeţul Suceava Campania "InspiRED", un proiect al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), ce îşi propune să aducă în atenţia comunităţii problematica infecţiei cu HIV, faptul că persoanele cu HIV există şi au dreptul la o viaţă...
România - un exemplu prin programul HIV/ SIDA Bucureşti, 3 dec /Agerpres/ - Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a afirmat, joi, că programul românesc de luptă împotriva HIV/ SIDA reprezintă o realitate.
Brăila: Şase cazuri noi de infecţie cu HIV şi un nou caz de SIDA Şase noi cazuri de infecţie cu HIV şi unul de SIDA au fost depistate în judeţul Brăila de la începutul anului, potrivit directorului DSP Brăila, Gabriel Ciochină.
Suceava: 13 cazuri noi de infecţie HIV/SIDA în judeţ În judeţul Suceava au fost depistate, în acest an, 13 cazuri noi de infectare cu virusul HIV/SIDA, a declarat, joi, directorul executiv adjunct pe probleme de Control şi Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, Cătălina Zorescu, în cadrul celei de a XI-a întâlniri anuale cu pacienţii seropozitivi, susţinută...
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Tinerii între 25-29 de ani sunt cei mai expuşi infectării cu HIV pe cale heterosexuală (studiu) Tinerii cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani sunt cei mai expuşi riscurilor de infecţie cu virusul HIV, pe cale heterosexuală, din numărul total de cazuri noi depistate în anul 2015 28% sunt femei, iar 72% bărbaţi, informează un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.