Cele mai citite
 


Tânăra mamă care suferă de obezitate a fost externată
duminică, 28 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tânăra mamă din Slatina care suferă de obezitate şi a născut la Spitalul Universitar a fost externată vineri dimineaţă, la ora 9,30.
Pentru a putea fi transportată cu patul special pe care îl avea, s-a apelat la un echipaj SMURD Pompieri.

Femeia urmează să ajungă la Spitalul Judeţean din Craiova, unde va mai rămâne două-trei zile, după care va trebui preluată de medicul de familie, a spus Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar.

El a adăugat că femeia trebuie să-şi trateze bolile asociate şi să fie monitorizată. Atât mama, cât şi copilul au o stare bună în prezent.

Intervenţia chirurgicală de cezariană efectuată în urmă cu 10 zile pentru naşterea tinerei gravide care cântărea 240 de kilograme la momentul naşterii a decurs bine, nou-născutul fiind o fetiţă de 2,900 kg.

Prof. dr. Valeriu Horhoianu, de la Clinica de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Universitar a arătat cu acea ocazie că mama trebuie să rămână sub monitorizare din cauza afecţiunilor de hipertensiune şi hipotiroidie, dar şi a altor riscuri. ''Sunt riscuri post operatorii, având vedere că a fost vorba de o persoană obeză, care poate să dezvolte embolie pulmonară, trombofleblită, pentru care are tratament recomandat de serviciul de ATI'', a mai spus prof.dr. Horhoianu.

În ceea ce priveşte fetiţa care se va numi Elena Anişoara, aceasta a obţinut nota Apgar 7-8. Specialistul a adăugat că există riscul ca bebeluşul să moştenească obezitatea, dar riscul ar fi fost mai mare dacă nou născutul ar fi avut greutate mare la naştere - peste 4 kilograme.

În lume au mai existat cazuri de mame cu obezitate comparabilă cu cea a pacientei de la Spitalul Universitar - în 2008, britanica Leanne Salt, care cântărea 254 de kilograme, a născut tripleţi, iar în 2009, rusoaica Nina Merinova, de 250 de kilograme, a născut un băiat. *
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tânăra mamă care cântăreşte 240 de kilograme a născut o fetiţă sănătoasă Intervenţia chirurgicală pentru tânăra gravidă care a fost adusă la Spitalul Universitar din Capitală şi care cântăreşte 240 de kilograme a decurs bine, dar au fost probleme logistice şi intra operator, însă în prezent atât mama, cât şi nou-născutul - o fetiţă de 2,900 kg - se simt bine, a declarat,...
Sibiu: Naştere de tripleţi la maternitatea SCJU, prima după 2013 O naştere de tripleţi a avut loc joi, în cadrul maternităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, operaţia decurgând în condiţii bune.
Naşterile prin cezariană pot creşte riscul de astm, diabet şi obezitate la nou-născuţi Operaţia cezariană poate duce la naşterea unor copii vulnerabili la probleme de sănătate cronice cum sunt astmul, diabetul şi obezitatea, conform unui studiu publicat în 'British Medical Journal', informează Reuters.
Gorj: Nou-născut dus cu un elicopter SMURD la Spitalul Universitar din Craiova Un elicopter SMURD a aterizat, joi după-amiază pe heliportul din Târgu-Jiu, pentru a prelua un nou-născut, care va fi transportat la Spitalul Universitar din Craiova, potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.
Tânăra de 240 de kilograme a născut o fetiţă Tânăra de 25 de ani cu obezitate, adusă de la Craiova, miercuri, a născut joi dimineaţa o fetiţă de aproximativ 2,900 kg, care nu a necesitat manevre de resuscitare, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, Bogdan Popescu.
Portugalia: Naşterea unui bebeluş a cărui mamă se afla în moarte cerebrală Un bebeluş a cărui mamă se afla în moarte cerebrală de patru luni s-a născut marţi în stare bună de sănătate, a anunţat un spital din Lisabona, citat de EFE.