Cele mai citite
 


Victimele atacurilor cerebrale se recuperează mai bine jucând 'Wii'
duminică, 28 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Jocurile în realitatea virtuală pe o consolă ''Wii'' ajută victimele atacurilor cerebrale să-şi amelioreze funcţiile motrice, a dezvăluit joi, 25 februarie, un studiu prezentat în Statele Unite, informează revista Le Point.
'Este primul studiu clinic care arată că realitatea virtuală ce recurge la tehnologia jocului - Wii - nu numai că nu este periculoasă, dar poate fi exploatată cu eficienţă pentru îmbunătăţirea funcţiilor motrice după un atac cerebral', afirmă principalul autor al studiului, Gustavo Saposnik, la prezentarea rezultatelor cercetărilor sale în faţa American Stroke Association,

Studiul a fost realizat pe 20 de persoane care au suferit accidente vasculare cerebrale cu aproximativ două luni înainte. O parte dintre ele a fost desemnată să joace două jocuri pe consola Nintendo: Wii tenis şi Wii+Cooking Mama+, în ultimul, jucătorul simulând gesturi cum ar fi tăierea unui măr, curăţarea unei cepe sau raderea unei bucăţi de brânză. Celălalt grup trebuia să joace cărţi şi un joc botezat Jenga (cu bucăţi de lemn).

Cele două grupuri au jucat timp de două săptămâni, constatându-se 'o îmbunătăţire semnificativă a funcţiilor motrice' la jucătorii de Wii, au precizat autorii studiului. 'Pe scurt, am descoperit că pacienţii grupului care a jucat Wii au realizat progrese mai mari în privinţa funcţiilor motrice', a declarat Saposnik, cercetător la spitalul St Michael din Toronto (Canada).

Cercetătorii pun virtuţile Wii pe seama faptului că respectiva consolă funcţionează după aceleaşi principii ca recuperarea tradiţională, adică sarcini repetitive de mare intensitate, care activează neuronii implicaţi în reorganizarea cerebrală, explică Saposnik.

În prezent se desfăşoară o cercetare de mare amploare pentru a vedea dacă Wii poate fi folosit la scară mare ca tratament al victimelor atacurilor cerebrale, mai notează Le Point.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetătorii Merck au publicat un studiu prin care au demonstrat potențialul de eradicare al virusului HIV din organism Merck (NYSE: MRK), cunoscută sub numele de MSD în afara Statelor Unite și Canada, a anunțat publicarea unui studiu în revista Nature, care a adus dovezi timpurii cu privire la utilizarea unui medicament pentru a îndeparta rezervoarele ascunse de virus la pacienţii care primesc tratament pentru HIV, virusul...
Studiu: Jumătate dintre românce riscă o sarcină nedorită folosind metode contraceptive cu eficienţă limitată Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS) a lansat joi campania 'Planifică Neprevăzutul!', care vizează o mai bună informare a publicului în ceea ce priveşte contracepţia de urgenţă.
Franţa: 900 de accidente medicale zilnic în spitale, conform unui studiu Nouă sute de accidente medicale survin, în medie, în fiecare zi în spitalele şi clinicile din Franţa, relevă cea de-a doua anchetă naţională cu privire la evenimentele nedorite grave legate de îngrijiri (Eneis), dată publicităţii de Ministerul Muncii şi Sănătăţii şi preluată de cotidianul Le Monde.
UEFISCDI premiază echipa de cercetare a Studiului NeuroDiab 2012 „Detectarea neuropatiei nediagnosticate și stabilirea impactului asupra calității vieții pacienților cu diabet zaharat: studiu asupra 25.000 pacienți cu diabet zaharat în România” Echipa științifică implicată în realizarea studiului „Detectarea neuropatiei nediagnosticate și stabilirea impactului asupra calității vieții pacienților cu diabet zaharat: studiu asupra 25.000 pacienți cu diabet zaharat în România” a fost premiată de către Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului...
VIRUSUL ZIKA Canada: Un vaccin anti-Zika va fi testat pentru prima oară pe oameni Cercetători canadieni de la Universitatea Laval din Quebec au anunţat marţi demararea "în următoarele zile" a testării pe oameni a unui vaccin împotriva virusului Zika, o premieră în lupta împotriva acestei epidemii, relatează AFP.
Studiu: 82,3% dintre tinerii medici spun că este posibil să emigreze 82,3% dintre tinerii medici spun că este posibil să emigreze, iar dintre ei aproape 30% susţin că vor face sigur acest lucru, se arată într-un studiu prezentat marţi de Colegiul Medicilor Bucureşti.