Cele mai citite
 


Burse destinate romilor studenţi la medicină
vineri, 6 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 6 mar /Agerpres/ - Institutul pentru o Societate Deschisă şi Fondul de Educaţie pentru Romi anunţă lansarea celui de-al doilea an al programului de burse destinate studenţilor de etnie romă, în domeniul medicinei şi farmaciei în România.

Potrivit unui comunicat al Institutului pentru o Societate Deschisă, remis vineri, programul "Burse medicale pentru romi. Leadership în sănătate: o generaţie de profesionişti în domeniul sănătăţii" se desfăşoară sub auspiciile Decadei de Incluziune a Romilor 2005-2015 şi reprezintă o iniţiativă fără precedent în Europa Centrala şi de Est.

Fondurile programului sunt asigurate de Institutul pentru o Societate Deschisă şi vor susţine 60 de studenţi de etnie romă, care studiază sau au intenţia de a studia medicina în România.
Fondul de Educaţie pentru Romi va oferi burse studenţilor de etnie romă care urmează cursurile facultăţilor de Medicină, Farmacie, Stomatologie sau ale colegiilor de asistenţi medicali şi moaşe, precum şi medicilor rezidenţi, dacă respectivele instituţii sunt acreditate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România.
Selectarea studenţilor se va face pe baza meritelor academice, a motivaţiei lor profesionale şi a potenţialului de leadership.
Formularele de aplicare pentru obţinerea burselor pot fi găsite online, la http://ref.rmusp.org/
Dosarele cu documentaţia completă pot fi trimise până la data de 30 mai 2009, pe adresa Centrului de Resurse pentru Comunităţile de Romi (CRCR), Str. Tebei, nr. 21, Cluj Napoca, 400305.
Beneficiarii burselor vor fi eligibili pentru finanţare suplimentară în scopul studierii unei limbi străine sau pentru participarea la conferinţe profesionale.
De asemenea, bursierii vor fi susţinuţi într-un program de mentorat, în cadrul unui proiect derulat în cooperare cu Asociaţia Medicilor Rezidenţi din România, pentru îndeplinirea scopurilor lor academice şi profesionale.
Toţi semifinaliştii, împreună cu mentorii selectaţi, vor participa la un program de pregătire în advocacy, coordonat de Institutul pentru o Societate Deschisă, în scopul dezvoltării capacităţii lor personale şi de advocacy, astfel încât să poată promova, în mod eficient, dreptul persoanelor de etnie romă la servicii medicale.
Astfel, Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate - Sastipen va organiza, în vara lui 2009, o tabară de advocacy, ca parte a programului de pregătire.
În 2008, primul an de implementare a acestui program, 35 de medici rezidenţi şi studenţi romi ai facultăţilor şi colegiilor de Medicină din România au primit burse de studii. AGERPRES/ (AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.