Cele mai citite
 


Pentru psoriazis nu există încă un tratament care să îl vindece
duminică, 28 februarie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stresul, Stiri, Depresia, Dermatologie
 

Psoriazisul este o afecţiune care afectează în egală măsură bărbaţii şi femeile, iar debutul bolii survine cel mai adesea la vârsta de 15 - 20 de ani.

'Al doilea vârf de debut poate să survină între 50 - 55 de ani, al treilea fiind în copilărie în general între 8 - 10 ani. Cu toate acestea, există şi cazuri raportate de la naştere sau la o vârstă extrem de înaintată', a spus prof. dr. Călin Giurcăneanu, şeful Departamentului de Dermatologie de la Spitalul Elias.

Psoriazisul afectează între 2 şi 3% din populaţia Europei. Boala are mai multe forme de manifestare, însă cea mai frecventă formă este psoriazisul în plăci (numit şi psoriazis vulgar) care reprezintă 80% dintre cazuri. Plăcile de psoriazis sunt porţiuni de piele îngroşată, roşie, inflamată, acoperite cu scuame alb-argintii. Ele pot fi pruriginoase şi dureroase şi pot apărea în orice regiune a corpului.

În 10-30% din cazuri, pacienţii cu psoriazis pot dezvolta artrita psoriazică ale cărei simptome constau în dureri articulare, rigiditate şi tumefacţia articulaţiilor şi a ţesuturilor moi din jurul articulaţiilor.

'Până în prezent nu există niciun tratament care să vindece psoriazisul, însă avem terapii care vindecă erupţia', a explicat prof. dr. Călin Giurcaneanu.

'Dacă la început se consideră că psoriazisul afectează doar pielea, articulaţiile şi unghiile, în ultimii 10 ani specialiştii s-au pus de acord că este vorba despre o boală multisistemică, pacienţii cu psoriazis prezentând un risc crescut pentru obezitate, diabet, hipertensiune, insuficienţă cardiacă, infarct miocardic, mortalitate cardiovasculară, depresie, boli inflamatorii intestinale, boli oculare', a adăugat specialistul.

Psoriazisul este o boală genetică, deci necontagioasă. Un lucru extrem de important care trebuie reţinut este că în cazul unei persoane cu gena bolii se poate declanşa un puseu al bolii dacă sunt întâlniţi factorii favorizanţi, a spus prof. dr. Gircăneanu. El a adăugat că factorii declanşatori sunt stresul neuropsihic, infecţiile virale sau bacteriene, traumatizarea unei zone, anumite medicamente, fumatul.

Potrivit specialistului, cele mai afectate regiuni ale corpului sunt coatele şi genunchii, palma şi talpa, zona lombară, scalpul (la liziera liniei de păr), ombilicul, mucoasele, axilele, organele genitale şi unghiile. Prezenţa puseurilor pe faţă se întâlneşte destul de rar.

Notare
Comentarii
de sebi
pacat ca nu sunt tratamente care sa vindece pt totdeauna boala. eu personal ma bucur chiar si pt tratamentul pe care il fac si care da rezultate bune desi trebuie sa ma tratez permanent. daca pot ajuta pe cineva sa imi scrie cu incredere. e-mail: park.genius@yahoo.com

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială a psoriazisului Marcată în fiecare an la 29 octombrie, Ziua mondială a psoriazisului (World Psoriasis Day) este dedicată persoanelor afectate de psoriazis şi/sau de artrită psoriazică.
Hipertensiunea - principala cauză de mortalitate cardiovasculară Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit că hipertensiunea este principala cauză de mortalitate cardiovasculară. Aceasta poate produce accidente cerebrale vasculare, infarct de miocard, insuficienţă cardiacă şi renală.
Ziua mondială a psoriazisului Ziua mondială a psoriazisului (World Psoriasis Day) se marchează în fiecare an la 29 octombrie. Este o zi dedicată persoanelor care sunt afectate de psoriazis şi/sau de artrită psoriazică.
Prof. Călin Giurcăneanu: Psoriazisul nu este o boală contagioasă Psoriazisul nu este o boală contagioasă, poate fi uşor de diagnosticat, dar greu de tratat, a subliniat luni într-o conferinţă de presă prof. Călin Giurcăneanu, preşedinte Societăţii Române de Dermatologie (SRD), la lansarea campaniei cu prilejul Zilei Mondiale a Psoriazisului.
Sibiu: Aproape jumătate dintre pacienţii cu psoriazis din ultimii trei ani suferă şi de hipertensiune arterială Aproape jumătate dintre cei 270 de pacienţi cu psoriazis, trataţi în ultimii trei ani în Clinica de Dermatologie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, suferă şi de hipertensiune arterială, conform dr. Maria Rotaru, şefa clinicii.
Ziua Mondială de Luptă Împotriva Psoriazisului În 2014 se împlinesc 10 ani de când, la 29 octombrie, se marchează Ziua Mondială a Psoriazisului (World Psoriasis Day). Lansată în 2004, de către Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Psoriazis (FIAP), este dedicată persoanelor care sunt afectate de psoriazis şi/sau de artrită psoriazică.