Cele mai citite
 


Doi copii cu arsuri grave vor ajunge la Bucureşti
duminică, 28 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi copii, în vârstă de un an, respectiv 2 săptămâni, victime ale unei explozii, au plecat de la Satu Mare cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române şi vor ajunge la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' din Capitală, la Departamentul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie pentru copii.
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a declarat pentru AGERPRES că ambii copii au arsuri grave ca urmare a unei explozii provocate de vapori de benzină.
Explozia a avut loc în cursul dimineţii de vineri, la o locuinţă din localitatea Poiana Codrului, judeţul Satu Mare.
Managerul Spitalului, prof. dr. Dan Enescu, a declarat pentru AGERPRES că echipele sunt pregătite, respectiv cea de Anestezie Terapie Intensivă şi echipa operatorie de neonatologie şi aşteaptă ca cei doi copii să ajungă. Aceştia vor fi evaluaţi şi se va stabili conduita de urmat.
O aeronavă a Forţelor Aeriene Române a transportat copiii la Bucureşti, aceştia fiind asistaţi pe timpul zborului de o echipă SMURD şi de o echipă medicală militară.
Misiunea a fost aprobată de ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, prin subsecretarul de stat Raed Arafat.
Copiii au suferit arsuri după ce locuinţa acestora a luat foc, incendiul fiind provocat de un bărbat de 30 de ani, care a încercat să aprindă focul folosind benzină.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală, din 30 octombrie 2015 (cronologie) La 14 martie 2016 a murit singurul rănit în incendiul din Colectiv care mai era internat la Spitalul Floreasca, informează televiziunile de ştiri. Potrivit medicilor, acesta a murit în urma unor complicaţii hemoragice. Bilanţul victimelor care au murit a ajuns la 64.
Cele două persoane cu arsuri aduse de la Târgu Mureş au fost operate Cele două persoane cu arsuri aduse de la Târgu Mureş la Bucureşti au fost operate şi se află la Departamentul de Anestezie Terapie Intensivă al Spitalului de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă, a declarat pentru AGERPRES dr. Stan Vitali, director medical al instituţiei.
Medicii avertizează asupra riscului accidentelor prin arsură la copii Bucureşti, 12 feb /Agerpres/ - Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Grigore Alexandrescu'' din Bucureşti avertizează asupra riscurilor accidentelor prin arsură la copii.
Starea bebeluşului care a suferi arsuri este staţionară Bebeluşul în vârstă de opt zile, operat pe 16 noiembrie pentru arsuri pe 18% din suprafaţa corpului, se află în a patra zi postoperator şi, în starea sa generală, nu au survenit modificări.