Cele mai citite
 


Covasna: Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe va plăti sporurile restante, dar intră în colaps
duminică, 28 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă dr. Fogolyan Kristof din Sfântu Gheorghe a decis, la presiunea sindicatului Sanitas Covasna, să plătească angajaţilor sporurile salariale restante, avertizând, însă, că va fi pusă în situaţia de a sista, în următoarea perioadă, plata oricăror facturi.
Liderul Sindicatului Sanitas, Vasile Neagovici a declarat, pentru AGERPRES, că, în cursul zilei de vineri, a avut o întâlnire cu direcţiunea Spitalului, în urma căreia s-a convenit ca pe data de 3 martie toţi cei aproape 900 de salariaţi să primească premiul de 2% restant pe trei trimestre, urmând ca pe data de 15 martie a.c să obţină şi prima de stabilitate, reprezentând un salariu pe an.
''Practic, nu au avut încotro, pentru că noi avem două sentinţe definitive şi executorii ale instanţelor de judecată, iar dacă nu ar fi fost puse în aplicare de conducerea Spitalului le-am fi pus noi peste câteva zile cu executor judecătoresc. Deci urma să blocăm conturile instituţiei'', a declarat Vasile Neagovici.
Potrivit liderului sindical, suma totală pe care Spitalul s-a angajat să o achite angajaţilor în luna martie se cifrează la aproape 1,2 milioane de lei, iar în atare condiţii la scadenţă nu va putea plăti decât jumătate din salariile cuvenite pentru activitatea prestată în luna precedentă.
''Ne-au promis că în aprilie vor plăti diferenţa de salariu pe februarie, plus tichetele de masă şi leafa aferentă lunii martie, dar vor avea din nou probleme pentru că la sfârşitul lunii aprilie va intra în executare cea de-a doua sentinţă definitivă, privind plata majorărilor salariale în baza Ordonanţei 17/ 2008. Deci încă 2 milioane de lei în plus'', a mai spus Neagovici.
Lucrurile nu se opresc însă aici, pentru că Sanitas are de gând să ceară şi plata celui de-al 13-lea salariu, în cuantum total de 1,2 milioane, care trebuie achitat conform legii, până în luna martie.
Conducerea Spitalului a avertizat că în condiţiile în care are de plătit aproape 5 milioane de lei, nu va mai putea achita în perioada următoare nicio factură şi va intra în colaps.
''Noi nu ne considerăm vinovaţi de această situaţie şi nici de consecinţele legate de imposibilitatea achitării facturilor. Acest lucru se datorează în
primul rând neachitării drepturilor salariale la termenele stabilite de lege. E problema lor cum rezolvă lucrurile. E numai vina lor'', a declarat liderul Sanitas.
Decizia de punere în aplicare a sentinţelor judecătoreşti vine la două zile după ce angajaţii Spitalului au organizat o acţiune spontană de protest pentru a-şi revendica drepturile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Sanitas a dat în judecată două spitale pentru al 13-lea salariu Sindicatul Sanitas Covasna a acţionat vineri în judecată conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi pe cea a Spitalului orăşenesc din staţiunea Covasna, care nu le-au plătit angajaţilor cel de-al 13-lea salariu pe anul trecut.
Covasna: Angajaţii Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, pregătiţi de protest Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă dr. 'Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe vor organiza miercuri la prânz o acţiune de protest, în încercarea de a determina conducerea instituţiei să le plătească drepturile salariale restante.
Covasna: Protest la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Aproximativ 100 de medici şi asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Dr. Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe au participat miercuri la prânz o acţiune de protest, în încercarea de a determina conducerea instituţiei să le plătească drepturile salariale restante.
Covasna: Sanitas blochează contul Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna va apela la executorul judecătoresc pentru punerea în aplicare a două sentinţe definitive şi irevocabile ale instanţelor de judecată, în baza cărora angajaţii Spitalului Judeţean 'dr. Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe îşi vor putea recupera o serie de drepturi...
Sanitas Covasna: Niciun spital nu mai are bani pentru ultimele două luni din acest an Niciun spital public din judeţul Covasna nu mai are bani pentru a-şi desfăşura activitatea în ultimele două luni din acest an, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
Covasna: Sanitas a câstigat procesul intentat pentru tăierea salariilor angajaţilor Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe, 21 feb/Agerpres/ - Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a câştigat în prima instanţă procesul intentat pentru reducerea cu 25% a salariilor angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.