Cele mai citite
 


Rusia: deputaţii prelungesc interdicţia privind clonarea umană
duminică, 28 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului federal rus, a decis vineri prelungirea interdicţiei provizorii a clonării umane. Documentul adoptat prevede interzicerea practicii clonării umane înainte de intrarea în vigoare a unei legi care să definească principiile de aplicare a tehnologiilor clonării fiinţelor umane, informează RIA Novosti.
Proiectul de lege aprobat de paralmentarii ruşi nu vizează însă clonarea celulelor şi organismelor în scopul cercetării ştiinţifice, nici clonarea organelor umane pentru transplant.

Clonarea fiinţei umane nu este explicit autorizată de lege în nicio ţară şi Naţiunile Unite intenţionează să ratifice o convenţie internaţională care să interzică această practică, ce suscită o serie de întrebări de ordin religios, moral şi juridic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Mircia Giurgiu (PD-L) propune o lege împotriva clonării Deputatul democrat-liberal Mircia Giurgiu a anunţat, vineri, că va depune săptămâna viitoare un proiect de lege prin care să fie interzisă clonarea şi aplicaţiile biomedicinei care încalcă demnitatea umană.
În pofida descoperirii de sânge într-un exemplar de mamut excelent conservat, clonarea este încă improbabilă În pofida descoperirii recente a unui exemplar de mamut extraordinar de bine conservat, ce prezintă încă sânge în organism, şansele de a clona un exemplar de mamut pornind de la informaţia genetică recoltată de la acest exemplar sunt încă foarte mici, conform unor experţi citaţi de LiveScience.
Rusia începe războiul împotriva vrăjitorilor şi vindecătorilor Moscova, 1 nov/Agerpres/ - În Rusia există circa 800 000 de vrăjitori şi vindecători, a anunţat luni, la o conferinţă de presă la RIA Novosti, directorul adjunct al Institutului de Psihologie al Academiei de Ştiinţe din Rusia, Andrei Iurevici, relatează site-ul fr.rian.ru.
Rusia: Biocip împotriva a 100 de maladii O echipă mixtă de oameni de ştiinţă ruşi de la Centrul de stat pentru virusologie şi biotehnologie şi de la Institutul de fizică a semiconductorilor A.V.Rjanov, de pe lângă filiala din Siberia a Academiei de Ştiinţe a Rusiei, a început să lucreze la conceperea unui nanobiocip destinat să asigure imunitate...
Rusia ameninţă să-şi suspende participarea la OMS Rusia şi-ar putea suspenda calitatea de membră a Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) dacă informaţiile apărute în presa occidentală despre complicitatea scandaloasă dintre consultanţii OMS şi marile companii farmaceutice în decretarea pandemiei de gripă porcină se vor adeveri, a avertizat vineri Igor...
Jirinovski propune decorarea medicului sanitar şef al Rusiei pentru instituirea embargoului la legumele europene Vicepreşedintele Dumei de Stat Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia (LDPR), a trimis miercuri o cerere oficială pe numele şefului Administraţiei prezidenţiale Serghei Narâşkin, responsabil cu premiile de stat, propunând decorarea medicului sanitar şef al Rusiei, Ghennadi...