Cele mai citite
 


Un italian care s-a îmbolnăvit grav din cauza telefonului mobil a obţinut despăgubiri în justiţie
duminică, 28 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un manager italian, care s-a îmbolnăvit grav după ce a folosit în mod exagerat telefonul mobil la locul de muncă timp de 12 ani, a obţinut în justiţie despăgubiri pentru problemele suferite.
Curtea de Apel din Brescia a stabilit o legătutură de cauzalitate între activitatea de la locul de muncă şi problemele de sănătate, obligând vineri Institutul naţional pentru accidente de muncă din Italia (Inail) să-i plătească despăgubiri pentru problemele de sănătate suferite de italianului acum în vârstă de 57 de ani, relatează agenţiile italiene de ştiri.

Decizia instanţei este considerată istorică, întrucât pentru prima dată în Italia a fost stabilită o legătură între riscul dezvoltării unor tumori cerebrale şi expunerea timp de peste zece ani la radiaţiile emise de telefoanele mobile.

Judecătorii au stabilit că managerul a dezvoltat tumori cerebrale după ce a folosit telefonul mobil la locul de muncă în medie 5-6 ore pe zi, timp de 12 ani, între 1991 şi 2003.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu neconcludent privind legătura dintre telefonul mobil şi cancerul la creier Geneva, 17 mai /Agerpres/ - Un important studiu internaţional referitor la legătura dintre folosirea telefonului mobil şi două tipuri de cancer la creier s-a dovedit neconcludent, potrivit unui material ce va fi publicat în International Journal of Epidemiology în această săptămână, informează luni agenţia...
Laborator pentru măsurarea radiaţiilor emise de telefoanele mobile Craiova, 4 aug /Agerpres/ - La Craiova a fost inaugurat, marţi, primul laborator din România pentru măsurarea radiaţiilor emise de telefoanele mobile.
Telefonul mobil contribuie la răspândirea microbilor în spitale Telefoanele mobile, calculatoarele şi alte obiecte constituie o cale importantă de răspândire a infecţiilor nozocomiale în spitale, clinici şi aziluri de bătrâni - este ceea ce reiese dintr-un studiu realizat de medici britanici şi americani, scrie cotidianul francez La Croix.
Telefoanele mobile nu generează cancer la creier, susţin unii cercetători britanici Londra, 22 feb /Agerpres/ - O perioadă lungă de timp, cercetătorii, pe de o parte, şi oficialii guvernamentali şi reprezentanţi ai societăţilor comerciale, pe de altă, au dus o polemică acerbă cu privire la siguranţa telefoanelor mobile, deşi unele studii mai vechi relevau că telefonul mobil favorizează...
Locuri de munca pentru personalul medical din Europa si nu numai - Aplicarea se face online intre 15 iunie si 5 iulie Editia de vara a Targului Virtual de locuri de munca in domeniul medical, organizat de Careers in White International, cunoscut in Romania ca si Cariere in Alb, va incepe luni, 15 iunie 2015, la ora 00:00. Evenimentul va avea loc exclusi online pe www.careersinwhite.com/virtualfairs.aspx pana...
Preşedintele Societăţii de Neurologie: Folosirea excesivă a calculatorului şi mobilului va duce la instrumentalizarea oamenilor Folosirea excesivă a calculatorului şi telefonului mobil fără un echilibru între activităţile fizice şi mentale va duce la deformarea creierului şi implicit la instrumentalizarea oamenilor, la afectarea emoţională a generaţiilor viitoare, consideră prof. dr. Dafin Mureşanu, preşedintele Societăţii Române...