Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii, în vizită de lucru în judeţul Călăraşi
duminică, 28 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii va elabora un Plan naţional de resurse umane pentru a le oferi medicilor o perspectivă pe termen mediu şi lung, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, aflat într-o vizită de lucru în judeţul Călăraşi.
El a susţinut că acest plan face parte din programul de guvernare.
'Ştiu că nu putem soluţiona de pe o zi pe alta problema plecării medicilor, dar este de datoria Ministerului Sănătăţii să ofere o perspectivă pe termen mediu şi lung celor care s-au dedicat acestui domeniu. Un prim pas pe această cale este şi introducerea, din nou, în acest an, a rezidenţiatului pe post, de tip B, prin care medicii vor putea fi atraşi spre spitalele mai mici, în afara centrelor universitare', a precizat Cseke Attila.
Ministrul Sănătăţii a vizitat Spitalul Municipal Lehliu Gară şi Spitalul Clinic Judeţean Călăraşi şi a discutat cu reprezentanţii autorităţilor locale.
El le-a explicat acestora din urmă că, din punct de vedere financiar, spitalele vor avea în continuare contract cu casele de asigurări de sănătate.
Vizita s-a încheiat cu o întâlnire a ministrului Sănătăţii cu reprezentanţii angajaţilor din sistemul medical, cărora le-a transmis că procesul de descentralizare reprezintă, în prezent, una dintre soluţiile de eficientizare a sistemului sanitar din punct de vedere financiar şi organizatoric şi că analizele efectuate în teritoriu de către echipele MS sunt necesare pentru finalizarea evaluării.
'Vrem să facem descentralizare, dar, pentru corectitudine, înainte de a transfera managementul spitalelor către autorităţile locale avem de făcut doi paşi foarte importanţi: pe de o parte, analizăm situaţia prezentă a spitalelor şi acolo unde este necesar vom propune reorganizarea, iar pe de altă parte, pentru o finanţare corectă, vom egaliza tariful pe caz ponderat pentru spitalele de acelaşi rang şi cu aceleaşi competenţe', a explicat Cseke Attila.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Cseke Attila: Descentralizarea spitalelor nu se face politic Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, joi, că managementul spitalelor transferate autorităţilor locale va reveni proprietarilor de imobil şi că nu vor exista excepţii de la această regulă, indiferent de culoarea politică a primarului sau preşedintelui de Consiliu Judeţean.
Ministerul Sănătăţii lansează în dezbatere publică proiectele de descentralizare din sistem Ministerul Sănătăţii lansează în dezbatere publică proiectele actelor normative de derulare a procesului de descentralizare în sistemul sanitar, informează un comunicat remis AGERPRES.
Daniel Popescu, destituit din funcţia de director coordonator al DSP Bucureşti Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de destituire a conf. dr. Daniel Popescu din funcţia de director coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti (DSPMB), pentru grave nereguli constatate în managementul resurselor umane, pentru angajări ilegale şi încadrarea pe posturi...
Cseke Attila: Bugetul MS pe 2011 este sustenabil şi creşte cu 8% faţă de cel din 2010 Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat luni că este mulţumit de forma bugetului de care va beneficia Ministerul Sănătăţii în anul 2011, fiindcă este prevăzută o creştere cu 8% faţă de bugetul din 2010, ceea ce va permite demararea unor programe de investiţii în domeniu.