Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii va susţine operaţia de transplant a lui Cristi Minculescu
marţi, 24 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 24 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, îl va susţine pe solistul trupei rock Iris, Cristi Minculescu, pentru a se opera în Germania.

Potrivit oficialului MS, costurile operaţiei de transplant de ficat vor fi decontate din fondul asigurărilor de sănătate.

"Am discutat în această dimineaţă (marţi - n.r.) cu soţia domnului Minculescu şi i-am spus că, împreună cu reprezentanţii CNAS, am găsit soluţiile legale ca transplantul de ficat, care se va efectua în clinica din Germania, să fie decontat din Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate", a declarat Ion Bazac.
Ministrul Sănătăţii a luat decizia ca, în acest an, bugetul ministerului pentru programul de tratamente în străinătate să fie triplat. "Sunt pacienţi, cazuri grave, care nu se pot trata în ţara noastră, dar care se pot recupera şi este normal să se acorde importanţa cuvenită acestui program al MS", a spus Bazac.
Acesta speră ca, în viitor, multe din aceste intervenţii în străinătate să poată fi tratate şi la noi în ţară, deoarece există un corp medical bine instruit.
Cristi Minculescu şi-a făcut o serie de teste şi analize la o clinică privată din Germania, boala de care suferă fiind polichistică hepatică renală, a precizat medicul său de la Spitalul Judeţean din Timişoara, Dorel Săndesc, care a infirmat zvonul potrivit căruia cunoscutul interpret ar suferi de ciroză hepatică.
Dorel Săndesc a spus că particularitatea bolii lui Cristi Minculescu este dată de faptul că i-a fost afectat în primul rând ficatul şi că, în ultimul timp, s-a constatat o evoluţie a bolii. Totodată, medicul a precizat că soluţia, aproape unică, este transplantul, însă el nu reprezintă o urgenţă. Cristi Minculescu a fost deja înscris pe o listă de aşteptare a persoanelor care au nevoie de transplant. În prezent, se fac investigaţiile necesare pentru a vedea dacă este posibil un transplant de la soţia solistului.
Cristi Minculescu a revenit de la Clinica din Germania la mijlocul acestei luni după ce a efectuat mai multe investigaţii. Starea sa este bună. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.